Los bericht bekijken
  #1  
Oud 15 mei 2008, 22:14
commander's schermafbeelding
commander commander is offline
Administrator
Site Admin
 
Geregistreerd: 5 februari 2008
Locatie: Ziggo-gebied
Berichten: 85
Post Persconferentie Ziggo op 15 mei 2008


Vanmorgen (15 mei) was er een pers-presentatie van Ziggo op het hoofdkantoor van Casema in den Haag.
De MGV was ook uitgenodigd en aanwezig bij de de lancering van het nieuwe merk.
Hier volgen enige notities :
 • Morgen, 16 mei gaat Ziggo dus officieel van start.
 • Men presenteert zichzelf als een heel nieuw bedrijf.
 • De hele organisatie is zodanig ingericht dat de beleving van de klant en de relatie daarmee centraal staat.
 • Men wil b.v. gaan werken met klantenpanels van zo'n 15 tot 20 duizend mensen, waarbij hun beleving en wensen mbt. de dienstverlening en het diensten aanbod worden geïnventariseerd. Dat daarmee b.v. het aanbod aan zenders in het RTV pakket wordt bepaald werd als voorbeeld genoemd. Het motto daarbij is "luisteren naar de klant".
 • Ook het klanten informatie systeem zal de mogelijkheid bieden om 1 ingang te hebben voor alles wat een bepaalde klant aangaat. Ik begreep dat deze ook zodanig is ingericht dat bekend is of men bij een klacht/storing stappen achterwege kan laten zodat als je een tweede keer voor dezelfde storing belt niet alles opnieuw hoeft te testen.
 • Komend najaar verwacht men alles op orde te hebben en worden een aantal grote zaken gelanceerd, zoals een groter aanbod van programma’s in HD-kwaliteit, interactieve TV en Video on Demand.
 • De plannen voor internet behelzen dat halverwege dit jaar de maxima naar 30MBps gaan en vervolgens tot halverwege volgend jaar met de komst van Docsis 3 stijgen naar 100MBps. Daarmee is het maximum nog steeds niet bereikt. Met dergelijke getallen ziet Ziggo dan ook geen noodzaak om zich bezig te houden met Fiber to the Home (glasvezel tot de voordeur).
 • Men gaat komende tijd inzetten op Alles in 1 pakketten (HD PVR) en HDTV (HD settop box) in samenwerking met een groot aantal retailers. De promotie van HDTV gaat onder de noemer "digitale sportzomer". Navraag leverde als datum juni.
 • Ziggo geeft onomwonden aan dat in de Alles in 1 pakketten hun markt ligt. Al hun diensten worden geleverd in slechts 3 "smaken".
 • Op termijn ziet Ziggo dat alle kabelnetwerken landelijk zijn gekoppeld.
 • Zakelijk gaat men voor het product "Office Extra" een "glasproduct voor het MKB".
 • Er wordt gestart met een service team aan huis en de komende 2,5 jaar verder uitgebouwd. De bedoeling is dat deze op aanvraag van klant de huisinstallatie controleert en klant adviseert. Deze service is voor de klant gratis waarbij Ziggo verwacht het aantal klachten enorm te kunnen reduceren. Het team kan eventueel de installatie aanpassen als er problemen blijken te zijn.

Het persbericht van Ziggo:
Citaat:
Ziggo biedt gemak en plezier 15-05-2008 | 16:36

Ziggo – het grootste kabelbedrijf van Nederland – gaat op 16 mei van start. Dit is vanochtend bekendgemaakt tijdens de persconferentie van Ziggo in Den Haag. Ziggo komt voort uit de fusie van @Home, Casema en Multikabel, maar beschouwt zichzelf als een geheel nieuw bedrijf. Ziggo levert diensten op het gebied van informatie, communicatie en amusement en wil haar klanten hierbij vooral gemak en plezier bieden.

“De relatie met onze klanten staat centraal bij Ziggo,” zegt Bernard Dijkhuizen, CEO van Ziggo. “Wij leveren diensten zoals televisie, internet en telefonie die een vitale rol in het leven van onze klanten spelen. Daarom staat klanttevredenheid centraal in de aanpak van ons nieuwe bedrijf. We hebben samen met ruim 3000 collega’s keihard gewerkt aan deze lancering en gaan nu van start om de klanttevredenheid stap voor stap te verbeteren. Er zal vast nog wel iets niet zo lopen als we hadden gewild, maar we staan wel klaar om problemen meteen aan te pakken en op te lossen.”

Vanuit de oorspronkelijke kabelbedrijven zijn vele collega’s bij elkaar gezet om maximaal te kunnen profiteren van expertise, ervaring en kennis. Deze inzet geeft Ziggo het vertrouwen dat nodig is om 3,3 miljoen klanten met een goed gevoel deel te laten uitmaken van het nieuwe bedrijf. Met behulp van Klantenpanels, waar duizenden klanten deel vanuit maken, en maandelijkse klanttevredenheidsmetingen gaat Ziggo tevens goed luisteren naar haar klanten en ze betrekken bij de verdere inrichting en aanpak van het bedrijf. Ziggo werkt actief aan nieuwe ontwikkelingen. Komende tijd volgt een groter aanbod van programma’s in HD-kwaliteit, introduceert Ziggo interactieve Video on Demand en brengt het bedrijf de snelheid voor internet naar 100 MBps.


Over Ziggo Ziggo is een landelijke aanbieder van media- en communicatiediensten. Ziggo bedient circa 3,3 miljoen huishoudens, 1,4 miljoen breedband internetklanten, ruim 900.000 afnemers van digitale televisie en 750.000 telefonieabonnees. Producten en diensten voor de klein- en grootzakelijke markt betreffen zaken als telefonie, datacommunicatie en elektronische betalingsmogelijkheden. Het verzorgingsgebied – met sterke regionale bases – strekt zich uit over heel Nederland.