Los bericht bekijken
  #18  
Oud 15 mei 2008, 20:43
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

Anoniem opnieuw dank voor de info.

Voor ons als klant is het natuurlijk niet vast te stellen of een dergelijk probleem veroorzaakt wordt door het signaal of de software / hardware van de decoder. Wij beschikken immers niet of de preciese specs waar hard en software aan behoren te voldoen, nog beschikken wij over info of test / controle middelen voor het signaal.

Wij als klanten constateerden uitsluitend dat na wijziging van signaal dit probleem zich voordeed. Voor ons als klant is dit dan ook iets wat ons richting signaal drukt, mede omdat hercoderen wel het probleem verhielp.

Omdat binnen de opgestelde specificaties voor zowel hard- software en signaal natuurlijk "vrijheden" bestaan wordt het voor ons nog lastiger om een schuldige aan te wijzen. Door deze vrijheden kan het theoretisch immers voorkomen dat slechts een type van alle beschikbare dit probleem vertoont.
Gesterkt door de certificering, die juist voor de klant als teken van goed keuring voor gebruik met de dienst fungeert is het hopelijk zeer begrijpelijk dat wij als klant voornamelijk naar jullie wijzen, en minder direct naar Panasonic.

Tuurlijk is het onbegonnen om alle mogelijke scenaria te screenen eer een dergelijk product op de markt komt. Het HDMI periekelen van de Samsung HD decoder, maar ook van alle tv's die nu nog om de haverklap een update krijgen om handshake problemen met het een of andere apparaat op te lossen krijgen zijn daar sprekende voorbeelden van.

Ik merk ook op mijn werk keer op keer dat door dit soort "marges" soms dingen niet helemaal gaan als verwacht. Zoals Panasonic en jullie waarschijnlijk geen probleem verwacht hadden.

Klaar blijkelijk zijn jullie als Ziggo er het met Panasonic over eens dat de "schuld" van het probleem bij Panasonic ligt. Goed om dit van jullie uit te vernemen. Jullie klantenservice lijkt het probleem echter niet, meer, te kennen en schuift het op oa bekabeling. Ik hoop dat ze bij Panasonic het wat beter onthouden hebben.
Ik zal mijn kritiek in ieder geval ook nogmaals gaan uiten bij Panasonic, hopende dat dit iets uit gaat maken.

Laat het hopelijk niet zo overkomen als zou ik een zeikerd / ruzie- en/of heibel zoeker zijn. Ik wens dat wij als klant op bepaalde punten gewoon behandeld worden naar ons recht. Ik probeer hiermee ook op te komen voor anderen die minder verstand van de diverse zaken hebben en daarom maar bij de eerste opmerking van bijv een technische dienst / verkoper of klantenservice: "U decoder is niet meer oke, deze moet vervangen worden." maar een nieuwe kopen en zo onnodig € 99,- over de balk gooien. (Ik ken er nl. genoeg die dit de afgelopen periode gedaan hebben ivm de Panasonic decoder).

Zoals al eerder aangegeven zijn zaken als korte / halve / ontbrekende EPG info zaken waar ik mij persoonlijk niet zo aan stoor. Ik betreur het echter wel dat dit helaas ook ervoor zorgt dat anderen die een decoder hebben die wel meer aankan hier de dupe van zijn. Jammer dat er geen mogelijk is om de software van de probleem decoders zo te beperken / aan te passen dat deze geen last hebben van itgebreidere info zodat anderen wel de uitgebreidere info tot hun beschikking kunnen krijgen.

Ik hoop ook in de toekomst mooie info te vergaren via dit forum en daar waar mogelijk anderen van info te voorzien.