Los bericht bekijken
  #15  
Oud 14 mei 2008, 19:47
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

Mijn onderbouwing:

- Probleem deed zich voor vanaf het moment dat de aanvoer van de regionale zenders veranderd werd, toen idem voor oa SBS6 zenders. Voor de laatst genoemde groep is men inmiddels overgegaan naar aanvoer via glasvezel vanuit hilversum waardoor van voor deze groep het probleem weer verdween.
Het probleem was tussentijds voor deze groep verdwenen door dat @home deze zenders hercodeerde voordat ze het netwerk opgingen richting ons.

- Probleem doet zich op verschillende locaties voor op verschillende panasonic decoders. Het is dus niet 1 specifieke panasonic decoder op 1 specifieke aansluiting. Het probleem is meer een algemeen probleem. (Wel uitsluitend van toepassing op de panasonic decoder).

Dit wil niet zeggen dat het niet aan de panasonic kan liggen, dat heb ik en anderen denk ik ook nooit als zodanig gezegd, en anders ben ik niet zorgvuldig genoeg geweest hierin.
Het ligt wel aan de combinatie van signaal en decoder, welk van de 2 nu het "echte" probleem is blijft discutabel voor ons als eind gebruiker. Omdat @home, toen nog tvhome, de decoder gecertificeerd heeft, en daarmee aangaf dat de decoder geschikt was voor hun type signaal, hebben zij mijn inziens in ieder geval wel de verantwoording om dit probleem richting ons op te lossen. Hoe zij dit doen, hercoderen signaal of regelen van update met panasonic is minder van belang voor ons als eindgebruiker. Wij hebben in ieder geval ons aan de "voorwaarde" van gecertificeerde apparatuur gehouden en hebben dien ten sprake "recht" op goede ontvangst / werking.