Los bericht bekijken
  #13  
Oud 9 mei 2008, 18:28
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

@Mr-leo, en anderen die zich intresseren in deze kwestie.

Het probleem ligt niet bij de leverancier van het apparaat, dat is eigenlijk al door anoniem bevestigdn ook ligt het mijn inziens niet 100% bij Panasonic maar meer bij @home.

Ik hoop het met volgende (absurde) voorbeeld (beeldspraak) duidelijk te maken.

Een groot aantal mensen in ons land bezitten een auto (= decoder). Het over grote deel van deze auto's heeft ook een kentenbewijs (= bewijs dat de decoder gebruikt kan worden voor digitaletv van @home). Tuurlijk zijn er ook mensen die geen kenteken bewijs hebben voor hun auto (= de loewe, sony etc bezitters) hebben. Voor dit verhaal wordt deze groep buiten beschouwing gelaten.
Het kentekenbewijs is door de overheid (@home) afgegeven en geeft dan dat de auto geschikt is om gebruikt te worden op de Nederlandse wegen (= zoals al gemeld, de decoder is door @home goedgekeurd voor gebruik met hun signaal).

Situatie 1:
Nu heeft de ANWB (= derde partij, omroep / zender), even aannemende dat ze dit vrijwillig doen en niet in opdracht van, wegbewijzering (= beeldspraak voor ondertiteling op basis van telekst functie) langs de weg staan zodat men in geval van onbekendheid hier gebruik van kan maken. Door de komst van GPS en Tomtom (= beeldsrpaak voor ondertiteling op basis van DVB) besluit de ANWB nog maar beperkt bewegwijzering te plaatsen.
Moet men nu bij de overheid (@Home) of de fabrikant (Panasonic / Nokia etc) gaan klagen dat men de weg niet kan vinden als men onbekend is en niet beschikt over een Tomtom?
Nee, is mijn opvatting. Toen men de auto kocht zat er geen Tomtom (=ondersteuning voor DVB sub) in, mede omdat wellicht nog niet bestond. Dan kan men nu niet verwachten dat dit verholpen wordt door een van beiden. Als men zou willen klagen zou men uitsluitend bij de ANWB (@ omroep / zender) terecht kunnen met het verzoek of ze de bewegwijzering (ondertiteling via teletekst) terug zouden willen invoeren.

Dit was om mijn stand punt in een andere oude lange discussie even toe te lichten. Deze zou ook "verteld kunnen worden met het bezitten van wel of geen auto gordel (niet = oldtimer --> oa panasonic etc, wel = huidige auto's --> oa samsung HD decoder).

Situatie 2:
De overheid (@home) wil de weggebruiker meer locaties om naar toe te gaan aanbieden (= komst van regionale zenders). Dit gaat mede gepaart met aanpassing van wegenbelasting (= prijs verhoging).
Om snel en goedkoop deze locaties te kunnen aanbieden besluit de overheid om de rijstroken in prefab formaat neer te leggen (signaal van oa de regionale zenders direct van sateliet onbewerkt door sturen naar ons). Omdat de prefab onderdeling snel en goedkoop gemaakt zijn blijken deze niet helemaal de afmetingen te zijn zoals die normaal bepaald zijn (kleine afwijking in welke vorm dan ook in het signaal van bijv. L1). Nu blijkt plots dat alle auto's (decoders) die ooit een kentekenbewijs hebben ontvangen hier gewoon zonder problemen overheen kunnen rijden, op een type auto (panasonic) na. Dit model heeft ontzettend slechte wegligging (lipsynchronisatie) op deze wegen.
In eerste instantie ga je naar je garage (leverancier) en laat je nakijken wat er mis is met je auto (decoder). Deze ontdekt niks wat mis zou kunnen zijn, je auto is nog steeds apk goedgekeurd (je decoder voldoet nog steeds aan de goedkeuring van @home). Je fabrikant (Panasonic) denkt hier ook zo over.
Je kunt je klacht dus alleen richten op de overheid (@home) omdat die een niet juist wegdek heeft aangelegd (foutief tv signaal).
De overheid wijst je er echter op dat het door de brandstof en/of banden(binnenhuis installatie, je kabels dus) komt die je zou gebruiken. Je gebruik je echter Pirelli en V-Power van Shell dus daar ligt het toch echt niet aan....
Nu heeft de overheid (@home) dit ook door en moet het dus anders aangepakt worden. Naar de aantrekkelijke / druk bezochte plekken (diverse commerciele zenders als SBS6) wordt er vlug een nieuwe toplaag (her encoderen signaal voordat het doorgestuurd wordt naar ons) aangebracht als nood oplossing. Vervolgens komt er in de tijd daarna een volledig nieuwe weg (aanvoer vanuit hilversum via glasvezel) die de oude slechte vervangt. Dit heeft de overheid (@hoem) een flinke verlaging in klachten opgeleverd. De mensen die naar de minder bekende oorden (regionale zenders) willen blijven echter met het slechte wegdek zitten.
Om deze problemen op te pakken gaat de overheid terug naar de fabrikant (Panasonic) van de auto (decoder) om het probleem samen met hun te op te lossen. Het blijkt echter dat het bedrijf dat het chasis (het binnen werk van de decoder) gemaakt heeft niet meer bestaat. De fabrikant besluit hiertoe een derde partij er naar te laten kijken. Deze komt met een aantal eenvoudig uit te voeren wijzigingen (software update). De overheid (@home) keurt deze wijzigingen echter niet goed. Nu ontstaat er tussen de onderlinge partijen een ruzie / discussie wie er nu moet zorgen dat het probleem verholpen wordt.

Wie je dit nu ook in de schoenen schuift naar mijn idee is het de overheid (@home) die dmv het kentekenbewijs (bewijs van ondersteunig voor tv digitaal) die door het aanbrengen van het nieuwe wegdek (komst van regionale zenders) en de aangepaste wegenbelasting (prijsverhoging) de aansprakelijkheid naar de bestuurders (wij als klanten) heeft om het probleem op te lossen.

De auto verkoper (leveranciers) treft hier geen enkele blaam lijkt mij, even als de banden fabrikanten en brandstof leveranciers (bekabeling etc).

Zoals gezegd erg krom maar mogelijk wel verhelderend.....