Los bericht bekijken
  #9  
Oud 7 mei 2008, 14:33
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door AW78 Bekijk bericht
Mensen van twee huizen verder hebben idd. een satelliet staan. Lijkt me stug dat het van zoiets kan komen, want dat zou betekenen dat zowel ik als Multikabel er niets aan kunnen doen.
Ik bedoel buren die een 'zendend' apparaat gebruiken zoals een draadloze koptelefoon, telefoon, WiFi etc. Je kan daar wel iets aan doen, omdat je hier alleen last van hebt als er een probleem zit in jouw huis-installatie, doordat het ergens kan instralen. Je moet dus eerst vaststellen of het door "lek" in je huisinstallatie komt, anders kom je geen stap verder.

Citaat:
Digibox aansluiten op het signaal in de meterkast heeft niet veel zin, aangezien ik dan ook een TV moet aansluiten en ik heb daar geen stekkers meer over. Wordt dus een heel gedoe, en bovendien, als hij het daar wél doet ben ik nog geen stap verder want ik ga toch niet in de hal TV kijken voortaan...
Dat snap ik, maar dat is de enige manier om vast te kunnen stellen of het binnenkomende signaal storingsvrij is. Is je ontvangst dan wel goed dan moet je stap voor stap je huisinstallatie controleren en verbeteren.

Je kunt ook dat stap-voor-stap controleren doen zonder eerst in de meterkast te beginnen, maar als het binnenkomende signaal niet goed is kost je dit extra werk :

1 - haal alle kabels en splitters los vanaf je aansluitpunt, ook je kabelmodem voor internet en de splitter daarvan weghalen en je kabelmodem uitzetten.
2 - Sluit alleen je DTV box aan met een directe kabel, dus haal alle splitters/versterkers e.d. er tussenuit en zelfs je TV niet op de antennekabel aansluiten en kijk of de ontvangst dan wel goed is. Heb je nog steeds hetzelfde probleem, dan komt de storing binnen via die enige kabel die aangesloten is, of het binnenkomende signaal in je huis is al niet goed. (dat kun je dus alleen maar vaststellen door direct in de meterkast met een korte kabel te kijken). In dat geval kun je vragen om een monteur, maar als het probleem toch in je eigen kabels zit moet je misschien betalen.
3 - was het in stap-2 wel verholpen, sluit dan stap voor stap elk deel van je huis installatie weer aan en kijk wanneer je storing begint. Zoek dan verder in dat deel wat je weer aansloot toen de storing weer begon. Dat kan dus ook een slechte plug zijn in een TV op de slaapkamer waar een stoorsignaal opgepikt wordt en via de kabels dan bij je DTV box uitkomt....
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....