Los bericht bekijken
  #10  
Oud 6 mei 2008, 12:55
Angelo's schermafbeelding
Angelo Angelo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 4 maart 2008
Locatie: Buchten / @Home
Ziggo Internet: AiE Extra / Arris modem
DTV: Samsung HDTV en Cisco
Berichten: 475
Standaard

Ria,

Het hangt er maar helemaal van af wat je ermee doen wil. In principe moet elke router gewoon zijn werk doen. Alleen werkt dat in de praktijk vaak toch net iets anders. Eigenlijk is mijn devies altijd even kijken wat een bepaald merk nog meer maakt. Als je een hele rts van uiteenlopende producten vindt, dan is dat al een beetje verdacht te noemen. Zo'n bedrijf heeft vaak niet de specialistische kennis die nodig is voor dit soort apparatuur.

Als je kijkt naar een bedrijf als Linksys, dan is daar bijvoorbeeld het volgende over te zegen: Linksys is een onderdeel van Cisco. Cisco is een van de grote speler op het gebied van netwerk apparatuur. Scientific Atalanta, een bedrijf dat onder andere kabel modems levert aan Ziggo, is bijvoorbeeld ook een onderdeel van Cisco. Linksys heeft dus veel kennis op het gebied van netwerkproducten. Dat ze ook wel eens de plank mis hebben geslagen, dat kan ik niet ontkennen overigens. Andere merken die over het algemeen goed spul leveren zijn bijvoorbeeld d-Link, US Robotics of Belkin. Je zou eens in de opruimingshoek kunnen kijken voor een wireless b router. Die kunnen maar 11 Mbps over de antennes versturen en worden daardoor vaak voor spotprijzen weggedaan. Jij hebt geen wireless nodig, dus dat zou wel een goeie optie zijn voor je.

Met routers is het net zo als met andere producten. Er zijn prijsklassen en dat heeft zijn redenen. Zowel bij de snackbar als bij een 3-sterren restaurant krijg je iets te eten. Maar je mag van die laatste wel iets meer verwachten. Ik zeg nu niet dat je de 3-sterren router moet nemen, maar ik merk wel, dat zeker bij de snellere abbonnementen, de goedkope B-merken steeds meer problemen krijgen.