Los bericht bekijken
  #8  
Oud 4 mei 2008, 23:06
Angelo's schermafbeelding
Angelo Angelo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 4 maart 2008
Locatie: Buchten / @Home
Ziggo Internet: AiE Extra / Arris modem
DTV: Samsung HDTV en Cisco
Berichten: 475
Standaard

Dat zeg ik niet. Als iemand geen contract heeft, maar wel een aansluiting die werkt, dan maakt hettotaal geen verschil of hij nu wel of geen tv heeft aangesloten op die aansluiting. De persoon komt niet voor in de administratie en telt dus niet mee in de aantallen en dus ook niet in de afdrachten aan kanalen. Ook voor de afschrijving van de apparatuur maakt het natuurlijk niet uit of iemand geen tv heeft, tv heeft via een andere aanbieder of kijkt op een aansluiting die eigenlijk afgesloten zou moeten zijn. Ik ben het met je eens dat als zo'n persoon betaalde voor zijn aansluiting, dat deze kosten door meer mensen gedeeld zouden kunnen worden, waardoor alles goedkoper zou worden (lees Casema meer winst zou maken).

Echter, het belangrijkste argument vind ik nog steeds dat Casema een dienst heeft geleverd die deze gebruikers niet gevraagd hebben. Jij mag ook gerust bij mij langs komen en iedere week mijn auto wassen. Ik laat je rustig je gang gaan, maar als je na een jaar met een rekening komt aanzetten, dan vraag ik je toch echt naar ons contract.Casema heeft de fout begaan door een zooitje te hebben gemaakt van de administratie. Of je zodra iemand verhuist meteen alles moet afsluiten en wachten totdat de nieuwe bewoner een aanvraag doet voor een aansluiting, is iets wat je kunt betwisten. Ik denk dat dat niet verstandig is en ook de prijs opdrijft, omdat dan degelijks enkele honderden aansluitingen afgesloten en weer opnieuw aangesloten moeten worden. Maar een database van alle aansluitingen en een database van alle klanten mag toch wel het minste zijn wat Casema behoort te hebben. Dan kun je die twee naast elkaar leggen en als er zeg maar een maand nadat de oude bewoner zijn aansluiting heeft opgezegd of verhuist, nog geen aanvraag van een nieuwe bewoner is, dan zou automatisch een standaard briefje naar het huis gestuurd kunnen worden met de mededeling dat er geen aanvraag voor kabel ligt en dat als die niet binnen x termijn gedaan wordt, de bestaande aansluiting wordt afgesloten.

Laat het dus ook duidelijk zijn. Ik ben er niet tegen dat deze mensen afgesloten worden. Ik ben er alleen tegen dat deze mensen als halve criminelen en dieven worden bestempeld, terwijl ze alleen (misschien) gebruik maken van een dienst waar ze niet eens om gevraagd hebben.