Los bericht bekijken
  #7  
Oud 4 mei 2008, 22:09
Outsider's schermafbeelding
Outsider Outsider is offline
Member
 
Geregistreerd: 31 maart 2008
Locatie: *
DTV: VOD only
Berichten: 42
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Angelo Bekijk bericht
Nu ja. Ja en nee. Aan de ene kant levert het natuurlijk minder inkomsten op, maar aan de andere kant is het wel wat anders dan winkeldiefstal. De reden is dat er bij bijvoorbeeld winkeldiefstal een daadwerkelijk fysiek product wordt weggenomen. Bij dit soort virtuele diefstal is het zo dat één product evenveel kost dan 1.000.000 producten. Dus hoeveel afnemers er daadwerkelijk zijn, het kost Casema evenveel.
Dat is misschien op het eerste gezicht het geval, maar als je even doordenkt dan is dat toch niet het geval.
Er is namelijk nog zoiets als het afdragen van rechten aan de rechthebbenden.
Afhankelijk van het kanaal zal een kabelmaatschappij moeten betalen voor doorgifte. Uiteraard zullen er veel verschillende overeenkomsten zijn, sommige met een tarief per abonnee, sommige met een globaal tarief (en voor sommige kanalen zal de aanbieder misschien wel betalen).
Verder moet de apparatuur zelf ook betaald worden, en hier zal ook een bedrag per abonnee uitgerekend worden (1/n van de kosten van een wijkcentrum bijvoorbeeld). Als er teveel mensen zijn die niet betalen, dan kan de verhouding scheef gaan lopen tussen kosten (afschrijving) en inkomsten. Voor een enkele abonnee hier en daar is het natuurlijk peanuts, maar als het er heel veel zijn dan tikt het toch aan. Op een gegeven moment wordt het rendabel om mensen af te gaan sluiten (zeker als ze daarna natuurlijk alsnog een abo nemen. Als ze overstappen ben je ze kwijt en levert het niets op, behalve dat de administratie beter klopt).
__________________
-- There are no stupid questions, but there are a LOT of inquisitive idiots. --