Los bericht bekijken
  #27  
Oud 4 mei 2008, 18:05
Angelo's schermafbeelding
Angelo Angelo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 4 maart 2008
Locatie: Buchten / @Home
Ziggo Internet: AiE Extra / Arris modem
DTV: Samsung HDTV en Cisco
Berichten: 475
Standaard

Nederland 1 wordt ongecodeerd doorgegeven. Dat moet ook, want als echt alles gecodeerd was, dan zou een inactieve smartcard nooit meer geactiveerd kunnen worden. Als je na vakantie of zo geen beeld hebt en de helpdesk belt, dan zeggen ze ook altijd dat je de decoder op Nederland 1 moet zetten.

Het laatste wat ik over CI+ heb gehoord is dat draft versie 0.8 een datum van 2007-12 heeft, wat dus december vorig jaar betekent en dat dit de eerste draft is. Deze is in het eerste kwartaal van dit jaar voorgelegd aan de leden van de groep. Mijn indruk van dit soort groepen is, dat iedereen nog zijn plasje erover wil plegen en dat dit vervolgens weer verwerkt moet worden, waarna het hele circus van voor af aan begint.

We zien hetzelfde voor de wireless N standaard. Deze is ook nog steeds in draft en een definitieve versie wordt pas volgend jaar verwacht. Er zijn wel apparaten die aan de draft versie voldoen, maar veel zogenaamde pre-N versies die met behulp van een firmwareupgrade N zouden kunnen worden gemaakt, blijken in de praktijk ook niet naar de laatste draft-N te zijn opgewardeerd.
Ik vrees datzelfde hier gebeuren. Als men op basis van een draft apparaten gaat maken, dan gaan we dadelijk zien dat alles toch niet zo compatibel is met de uiteindelijke versie.

Ook is alles wat op dit moment uit is, niet geschikt voor de nieuwe standaard. Iedere fabrikant moet dus met een nieuw product komen en wat er nu is, is ineens waardeloos. Je gaat ook het kip-ei verhaal krijgen. Er moeten CI+ CAMS en apparaten komen, maar wie gaat het eerste zijn? Het kan nog wel even duren voordat we daadwerkelijk deze apparaten op de markt gaan zien.

Als laatste zit in CI+ weer een hoop meer beveiliging en "verkreupeling" van hardware. Het verleden heeft uitgewezen, dat dit soort features nogal eens zorgen voor vreemd gedrag tussen de diverse apparaten. Ik hoop het niet, maar de tijd zal dat leren.