Los bericht bekijken
  #6  
Oud 4 mei 2008, 16:47
Angelo's schermafbeelding
Angelo Angelo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 4 maart 2008
Locatie: Buchten / @Home
Ziggo Internet: AiE Extra / Arris modem
DTV: Samsung HDTV en Cisco
Berichten: 475
Standaard

Nu ja. Ja en nee. Aan de ene kant levert het natuurlijk minder inkomsten op, maar aan de andere kant is het wel wat anders dan winkeldiefstal. De reden is dat er bij bijvoorbeeld winkeldiefstal een daadwerkelijk fysiek product wordt weggenomen. Bij dit soort virtuele diefstal is het zo dat één product evenveel kost dan 1.000.000 producten. Dus hoeveel afnemers er daadwerkelijk zijn, het kost Casema evenveel.

Ik kan best begrijpen dat een aantal mensen niet eens wisten dat ze niet betaalden ervoor. Als je je leven lang gewoond hebt in een huis van een woningbouwstichting waarbij dit gewoon in de prijs was inbegrepen dan kan ik me me best voorstellen dat men zich nooit gerealiseerd heeft dat men hier nu niet voor betaalde. Ook was het vroeger zo dat deze kosten bij de ons in het @Home gebied via de standaard rekening van Essent gingen. Ik weet niet of bij Casema ook zoiets was, maar als je dan je rekening niet goed doorkijkt, dan zie je niet eens dat je hier niet voor betaald.

Daarnaast heeft Casema natuurlijk zelf boter op het hoofd. Heeft men deze mensen gezegd dat ze geen kabel hadden toen ze digitale tv of internetn wilden? Volgens mij niet. Daarbij komt dat ze zelf de niet bestaande dienst niet hebben afgesloten. Als ik een schotel aanschaf en daarmee Canal Digitaal kan ontvangen omdat zij vergeten zijn om de boel de coderen, moet ik dan wegzappen, omdat ik geen smartcard heb, of kan ik gewoon kijken?
Zouden de moraalridders hier niet kijken naar Film 1, als je dat ineens kunt ontvangen terwijl je geen abbonnement hebt. Het zou leuk zijn als nu ineens alle zenders open zouden staan en aan het eind van de maand Ziggo zegt nog €60 te krijgen omdat we een aantal zenders kunnen ontvangen waar we niet om gevraagd hebben.

Het feit is gewoon dat mensen geen contract hadden met Casema, maar wel signaal.