Los bericht bekijken
  #25  
Oud 4 mei 2008, 16:05
Angelo's schermafbeelding
Angelo Angelo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 4 maart 2008
Locatie: Buchten / @Home
Ziggo Internet: AiE Extra / Arris modem
DTV: Samsung HDTV en Cisco
Berichten: 475
Standaard

Wat ik heb begrepen over de coderingstechnieken van Ziggo, is dat men gebruik maakt van een tweede codering naast de Irdeto en dat die ervoor zorgt dat dat alleen de goedgekeurde decoders werken. De Alphacrypt Classic is een CAM die vele coderingen kan decoderen. Daarom is hij ook zo duur. Er moet voor veel decoderingstechnieken licenties betaald worden. Het voordeel hiervan is dus dat hij werkt met Ziggo.

Dit is wat ik uit de diverse bronnen heb bij elkaar gesprokkeld. Ik kan niet garanderen dat deze informatie accuraat is.

Ik vind het inderdaad ook een vorm van geldkloppeij dat de basiszenders niet gewoon ongecodeerd worden doorgegeven. Op de een of andere manier wil men overal controle op hebben en overal geld uit slaan.

Ik vind trouwens dat in ieder geval de nationale en regionale rampenzenders vrij doorgegeven zouden moeten worden. Ik heb zelf geen analoge zenders meer ingeprogrammeerd in mijn nieuwe TV. Als de sirene gaat en toevallig wil mijn smartcard niet, dan zal ik toch op de een of andere manier signaal moeten krijgen. Ik denk dat hier nog wel wat ruimte ligt voor wetgeving.

Ook maak ik me een beetje zorgen over CI+. De reden hiervoor is erg simpel: de techniek is erg nieuw. Sterker nog, de techniek bestaat nog niet. Er is onlangs pas een eerste draft van deze techniek opgesteld en het zal dus nog enige tijd duren voordat dit een final heeft. En hoewel firma's als Panasonic, Sony, Philips en Samsung betrokken zijn bij de ontwikkeling van de standaard, vrees ik dat het toch wel een tijdje duren nadat deze standaard officieel goedgekeurd is, voordat we producten gaan zien die hier gebruik van gaan maken. Daar kotm nog bij dat een nieuwe standaard weer nieuwe kinderziektes gaat inhouden. Het is dus opmerkelijk dat Ziggo nu al aangeeft zoveel vertrouwen in deze standaard te hebben dat men hem gaat ondersteunen, in plaats van de vetrouwde en uitgekauwde standaard van de bestaande CAM. Eisen van content providers lijkt me een erg wazig argument. Immers zijn veel (zo niet alle) content providers aanwezig bij Sateliet operators die ook gebruik maken van CAM's.