Los bericht bekijken
  #15  
Oud 3 mei 2008, 02:13
Klaus_1250's schermafbeelding
Klaus_1250 Klaus_1250 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Roosendaal / @home
Ziggo Internet: Internet Regelmatig / Motorola SB4200
DTV: 2x Humax IR Fox C / Twinhan CabCI-2033 + Alphacrypt
Berichten: 113
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
ik zou me eerst maar eens beter in de materie verdiepen voordat je hier wat gaat roepen over DVB-C. Als de ontvangers niet voldeden aan DVB-C dan zouden ze uberhaupt niet werken. En verder zijn er nog veel meer standaarden nodig om de box uberhaupt te laten werken.
Wie heeft het hier over de ontvangers??? Het gaat om het signaal dat @home uitzendt, dat voldoet niet aan de specs.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Ook wij zijn voordurend bezig met verbeteringen en aanpassingen op de conditional access systemen ter voorkomen van misbruik. Welke gevolgen dit kan hebben op niet ondersteunde apparatuur is niet aan te geven. Dit risico ligt geheel bij de gebruiker en niet bij Ziggo.
Misbruik? Je bedoeld mensen die graag tv kijken, maar graag zelf hun DVB-C ontvanger kiezen? En niet de "goedgekeurde" met de fixes voor de niet-standaard zaken?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
zeker geen Mantis chipset
Wat is er nu weer mis met een Mantis-chipset (buiten dat 4GB + Vista niet werk dan)? Gaan jullie alle gebruikers met een Mantis-chipset blokkeren, omdat... ? Ik kijk hier met een Twinhan Mantis en een Alphacrypt, was in het begin wat lastig (brakke drivers, maar ach, Humax IR-Fox C heeft er ook last van, en bij de Mantis word er nog WEL wat aan gedaan).

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
ga je nu eerst maar eens verdiepen in wat dvb-c precies inhoudt, bv. via wiki. Er is overigens maar 1 DVB-C standaard n.l. de ETSI EN 300 429. Daarnaast zijn er nog tientallen andere standaarden nodig om een digitale ontvanger te laten functioneren

En die 10-talle andere standaarden zijn ook voornamelijk DVB/ETSI-standaarden. Voor het gemak worden die hier meestal ook onder DVB-C genoemd. Beetje flauw om daar over te gaan neuzelen, maar in de meeste topics over specifieke zaken kun je gewoon de precieze ETSI/whatever standaard terugvinden.

Citaat:
Met de invoering van de tweede generatie CAM modules en CI+

Welke standaard is dat? Kan hem op http://www.dvb.org/technology/standards/ niet vinden bij het rijtje DVB-CI... Wat ik wel kan vinden is: http://www.infosat.info/Meldungen/?srID=53&msgID=46332 en http://www.smardtv.com/index.php?page=dvbci

Kortom, @home gaat dus via CI+ (niet een officiele standaard, maar een "industrie" standaard) een standaard invoeren waarmee PC's van het netwerken worden getrapt (zonder gegronde reden), maar nog beter, ze eveneens kunnen oa gaan beheren of mensen zaken wel mogen opnemen en er extra voor in rekening brengen. (ik heb er ooit een grapje over gemaakt dat ze dat wouden gaan doen) en card-sharing (wat eveneens nauwelijks voorkomt op DVB-C) word eveneens onmogelijk gemaakt zodat er waarschijnlijk in de toekomst nog meer kosten in rekening worden gebracht voor de smartcards ten behoeve van *kuch "firmware-updates" (die al betaald zijn bij de aanschaf van het apparaat, maar ach, dubbel iets in rekening brengen kan geen kwaad). Hoe staat het eigenlijk met de firmware-update van de Humax IR-Fox C?

Op http://www.smardtv.com/index.php?page=dvbci staat ook nog wat intresssants:

Citaat:
It is however the in the nature of security related work that there is sometimes a need to preserve elements of the specification from full public exposure. As a conseqeunce, some parts of the CI+ Specification are deliberately excluded from public review and will only be made available to legitimate licensees of the CI+ Specifcation.


Dus geen open standaard en om toegang tot de standaard te krijgen moet waarschijnlijk een flink bedrag worden betaald.

Laatst gewijzigd door Klaus_1250; 3 mei 2008 om 03:20