Los bericht bekijken
  #13  
Oud 2 mei 2008, 23:44
grunnsat's schermafbeelding
grunnsat grunnsat is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 maart 2008
Locatie: Groningen / @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 extra / Cisco EPC3928 in bridge
DTV: Humax iHDR-5200C / LG 42LM860V
Berichten: 1.053
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Ook wij zijn voordurend bezig met verbeteringen en aanpassingen op de conditional access systemen ter voorkomen van misbruik.

En wat moeten we dan verstaan onder "misbruik"? Ik heb een officieel kaartje, en ik wil programma's bekijken en opnemen, ook HDTV.

Citaat:
Welke gevolgen dit kan hebben op niet ondersteunde apparatuur is niet aan te geven. Dit risico ligt geheel bij de gebruiker en niet bij Ziggo.
En Ziggo test niet met de Alphacrypt? Kan ik mij moeilijk voorstellen. Ziggo is zich er heel goed van bewust dat de Alphacrypt de enige CAM is die gebruikt kan worden met hun netwerk, en daarom door velen gebruikt wordt. Dat het Ziggo een doorn in het oog is dat Mascom een legale methode gevonden heeft om de anti-CAM beperking in de Irdeto codering te omzeilen is ons wel duidelijk.

Citaat:
Ten aanzien van de vraag waarom DVB-T in heel NL bruikbaar is, is het antwoord toch voor de hand liggend, er is maar 1 provider n.l. Digitenne/KPN en dus ook maar 1 Conditional Access systeem in gebruik.

In principe kan ik ieder willekeurige DVB-T CI ontvanger kopen, er een Conax CAM in drukken en het Digitenne kaartje, en ik heb beeld. Dat is natuurlijk wat ik bedoel.

Citaat:
Voor DVB-S is de situatie gelijk n.l. 1 provider Canal-digital. Zolang je geen gebruik maakt van een CAM kun je de ontvanger niet gebruiken voor andere operators.
Hier geldt weer hetzelfde. Koop een willekeurge DVB-S/S2 CI ontvanger, de juiste CAM er in, het Canal Digitaal kaartje, en je hebt beeld.
En dat willen we ook bij DVB-C en Ziggo, en dat zou ook best kunnen zoals de Alphacrypt bewijst.


Citaat:
Met de invoering van de tweede generatie CAM modules en CI+ kunnen de IDTV obv DVB-C wel gebruikt worden bij meerdere operators zolang men de CAM modules ook ondersteund. Je zult volgend jaar ook TV toestellen op de markt zien die inderdaad Full-HD en mpeg-4 / H.264 ondersteunen. De eerste testen zullen in de komende weken plaatsvinden.

En wat biedt CI+ de consument? Waarschijnlijk helemaal niets. Het lijkt meer de zoveelste wanhopige poging van de entertainment industrie om het kijk, kopieer en opneem gedrag van de consument in zijn greep te krijgen. Al die pogingen lopen op niets uit, en in het bijzonder niet als de consument die bemoeienis als een inbreuk op zijn rechten beschouwd. Wat hebben we zoal gehad? Regio codering op DVD's, kan op bijna iedere DVD speler ongedaan gemaakt worden en al helemaal op PC DVD spelers. CD anti-kopieer beveiliging van Sony, mislukt en opgegeven. Digital Rights Management (DRM), opgegeven. Kopieer beveilingen op BluRay en HD-DVD, gekraakt. HDCP, nauwelijks in gebruik en mogelijk ook al gekraakt. Het enige effect is dat moderne geluids en beeld dragers heel slecht verkocht worden. Super Audio CD, DVD Audio? nauwelijks te gebruiken omdat de industrie met zijn belachelijke bescherming het afspelen bijna onmogelik maakt. Je moet al haast een TH studie gedaan heben om te weten hoe je een AV installatie moet samenstellen die optimaal met die draqers om kan gaan. En heeft BluRay er van geprofiteerd dat de (betere) HD-DVD standaard nu is opgegeven? Bepaald niet, de verkoop is nog steeds heel slecht, en is niet beter geworden. Die CI+ "beveiliging"? Zal ook wel gekraakt worden, ik geef het een half jaar.