Los bericht bekijken
  #4  
Oud 2 mei 2008, 20:32
Angelo's schermafbeelding
Angelo Angelo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 4 maart 2008
Locatie: Buchten / @Home
Ziggo Internet: AiE Extra / Arris modem
DTV: Samsung HDTV en Cisco
Berichten: 475
Standaard

Nu ja. Ik zou niet weten wat dit anders is dan ze nu doen. Immers heeft men de smartcards zo gesaboteerd dat ze alleen op de goedgekeurde decoders werken. Een dvc-c die niet bij Ziggo vandaan komt werkt al per definitie niet.

Dat nu toevallig de Alphacrypt een mogelijkheid heeft die zorgt dat hij nu wel werkt met de Ziggo smartcards wil niet zeggen dat Ziggo niet kan gaan proberen om hem alsnog de nek om te draaien.

Dit is overigens niet het enige waarmee Ziggo probeert concurrentie te irriteren. De dvb-standaard heeft een methode gedefinieerd, waarmee geautomatisseerd kanalen toegevoegd of juist weggehaald kunnen worden. Ziggo heeft in al haar wijsheid besloten om die techniek niet te gebruiken maar een andere manier toe te passen. Hierdoor moeten de meeste niet officiële decoders die met de Alphacrypt werken handmatig verzocht worden om te zoeken voor nieuwe kanalen.

Al met al is het dus niet verwonderlijk dat de decoders voor het Ziggo netwerk zo veel problemen hebben. In plaats van te conformeren aan internationale standaarden, zodat fabrikanten hun ervaring kunnen gebruiken, moet men hier voor kleine markt producten ontwikkelen en onderhouden.