Los bericht bekijken
  #6  
Oud 2 mei 2008, 16:03
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.438
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hallotjes Bekijk bericht
ach 7,5 mb is maar 0,5mb, zo'n verschil nog niet, als het maar NIET nog lager wordt.
Liever heb ik dat er eens een keer iets gedaan wordt aan de vreselijke bitrate van de VRT, wielrennen of zulke sportwedstrijden zijn echt een ramp(gelukkig is analoog nu nog goed, maar dat zal eind van het jaar ook over zijn).
Precies!
We zitten hier nu wel te mekkeren dat de publieken/commerciele, al dan niet bewust, een wat lagere bitrate hebben terwijl veel andere zenders met een onaanvaardbare kwaliteit worden doorgegeven!

De "digitale" kwaliteit van de twee Belgische zenders is inderdaad wel heel erg dramatisch. Vooral met de vele (komende) sportuitzendingen begrijp ik niet dat men deze kwaliteit nog serieus bij de mensen durft aan te bieden??

Maar het is digitale kwaliteit he, dus wat hebben we nou toch te zeuren?
Als voorbeeld een DVB opname van vorige week, zelfs zonder veel beweging is het beeld gewoon waardeloze ministeck kwaliteit!

Multikabel_VRT_DVB_27_04_2008.mpg (MPEG2/DVB,1m20s,33MB)Hetzelfde verhaal geldt natuurlijk ook voor de (dure) Eurosport zenders!
Ook hier lijkt de bitrate maar steeds minder te worden (nu al ruim onder de 4 MB).
Ook wanneer ik lees dat deze zenders gaan overschakelen naar breedbeeld in Mei zal de kwaliteit/bitrate toch echt dramatisch beter moeten worden voor een fatsoenlijk beeld!