Los bericht bekijken
  #36  
Oud 24 april 2008, 17:35
Ray1970's schermafbeelding
Ray1970 Ray1970 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 april 2008
Locatie: Eindhoven-Quicknet
Ziggo Internet: Quicknet Large
Berichten: 5
Standaard Geld dit ook voor Quicknet?

Ik ben een Quicknet ADSL gebruiker. Ik weet niet eens officieel of Quicknet hoort bij Multikabel en dus Ziggo. Zucht. Maar als ik een tracert doe dan kom ik uit via een multikabel router, dus het zal wel.

1) ik vindt dat de hele veranderingsprocess eeruugh slecht communiceerd is. Heb namelijk geen enkele melding gekregen.

Ik belde vandaag de Quicknet helpdesk want ik had het vermoeden dat er een poort filter in het netwerk was. Ik ben al 3 jaar bestaande klant maar mag ineens geen veranderingen meer in brengen. Raar om dat zij mijn dienst hebben wel veranderd, zonder mij in te lichten. Zij hadden geen enkele idee van wat zal in de toekomst met mijn service gebeuren. Service Site was ook drastisch ingeperkt: veel opties weggehaald. Zij zeiden dat het wordt uiteindelijk duidelijk. tja. Ik ben trouwens alleen op de naam "Ziggo" via Google uitgekomen, maar het bevalt mij al totaal niet.

2) Eigen server en vrijheid is voor mij heilig. Ik heb voor Quicknet drie jaar geleden gekozen om dat hun reklame duidelijk maakte dat eigen servers toegestaan waren, terwijl dat bij Chello was alleen maar "gedogen." Ik ben geen file-sharer, maar ik wil dat mijn Internet verbinding transparent is. Ik heb dat nodig voor mijn werk. Ik heb bijvoorbeeld al jaren asterisk als voip PABX draaien. Lang voordat voip als dienst in Nederland te koop was. Er is niks in de Internet standaards dat zegt dat poort X voor doeleind Y moet gebruikt worden, en dat het geblokkeerd mag zijn. Poort 25 is alleen maar een 'traditie' voor SMTP gebruik.

3) Ik heb een eigen firewall en ruim voldoende kennis om dit set up zelf te ondersteunen. Ik wil niet dat mijn provider "stiekem" dingen gaat filteren of her-routieren.

Dus helaas ga ik waarschijnlijk weg bij Quicknet/Multikabel of wat dan ook het nu heet. Jammer. Ik ben 3 jaar al dik tevreden met de 6000/512 Large verbinding voor 26 per maand, terwijl dat lang niet eens de goedkoopste is.

Dat providers terug willen gaan naar een typisch thuis-klant modeel, dat vind ik normaal. Maar de manier waarop.

Iemand aanbevelingen voor alternatieven?

Solcon?

Ik wil:
- eigen servers toegestaan, om wat voor poorten ook
- het liefste EEn vaste IP adress
- goede prijs (heb geen sdsl nodig)
- redelijk snelheid 2048/512 zal ruim voldoende zijn
- twee jaar contract (want daarna hebben wij al waarschijnlijk 100Mb glasvezel Onsnet in mijn straat in Eindhoven)

Hou doe en bedankt!

Laatst gewijzigd door Ray1970; 24 april 2008 om 19:45