Los bericht bekijken
  #4  
Oud 23 april 2008, 13:10
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gofurr Bekijk bericht
Suggesties erg welkom !!!
Moeilijk probleem, want vermoedelijk is je probleem niet constant aanwezig en als de monteur er is zal het wel weer goed zijn. Je kunt dan alleen wat dingen proberen en hopen dat dit de oorzaak is. Als je signaal te zwak zou zijn had een monteur dit als eerste opgelost neem ik aan.

Bijvoorbeeld een haperend modem, maar als dat al vervangen is is de kans dat het andere modem ook defect is natuurlijk klein, maar kan wel. Als je modem 'vastloopt' zou hij wel weer moeten gaan werken nadat je de spanning even eraf haalt en er weer op zet, maar ik begrijp dat de verbinding echt enige tijd wegblijft ook na een reboot van je modem?

Het kan dan eigenlijk alleen maar een storing op je kabelsignaal zijn wat plotseling optreedt en ook weer verdwijnt. Alles wat 'uitzendt' kan dit in principe veroorzaken. Dus kijk eens of je de laatste tijd iets gewijzigd hebt. Bijvoorbeeld een mobiele telefoon die je in de buurt van je kabel of modem hebt liggen. Of een draadloze (DECT) telefoon of basispost die stoort, of misschien de 'zender' van je draadloze router.

De storing hoeft nog niet eens bij jezelf vandaan te komen. "Iets" wat instraalt in de wijkkast kan het ook veroorzaken. De enige manier om zoiets te vinden is uitproberen. Eerst thuis eens alle zaken die uitzenden uit de buurt halen en kijken of dat beter wordt. Anders hopen dat de storing optreedt als er een monteur bij je aanwezig is zodat die het kan meten en vaststellen hoe het komt.

Je kunt eventueel nog eens bij buren vragen of die het ook hebben mochten ze kabelinternet en/of telefonie hebben zodat je weet of het iets gemeenschappelijks is.

Ook nog een mogelijkheid is dat je modem 'vastloopt' doordat je heel veel verbindingen tegelijk open hebt staan. Bij bepaalde types modems kwam dat voor als je bijvoorbeeld P2P programma's hebt draaien waar veel mensen tegelijk verbinding met jou maken. Dit is dan te testen door te proberen of je verbinding ook wegvalt als je het internet niet gebruikt. (ook even zeker maken dat je echt geen internet gebruikt, ook niet via een draadloze router die misschien misbruikt wordt omdat hij niet goed beveiligd is). Controleer ook nog even of één van je computers misschien een virus heeft. Dat kan ook voor veel openstaande verbindingen zorgen of een blokkering van je aansluiting als je bijvoorbeeld een spam-bot bent geworden. Dus eigenlijk de vraag: valt je telefoon en modem ook uit als je een avondje de internet aansluiting losneemt en dus geen computer hebt aangesloten.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....