Discussie: Probleem modem?
Los bericht bekijken
  #6  
Oud 20 april 2008, 21:16
Adejong's schermafbeelding
Adejong Adejong is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 juni 2004
Locatie: Alkmaar / UPC
Ziggo Internet: Abbo: Alles-in-1-Basis
DTV: UPC Mediabox, Sony KDL-37EX720, Sony KDL-48W605B
Berichten: 276
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tja Bekijk bericht
Het kan ook nog een heel ander probleem zijn, dat in je eigen PC zit. Wanneer je door een virus of andere malware geinfecteerd bent, kan je PC zo hard data naar het internet gaan pompen, dat de verbinding vrijwel wegvalt. Dit uit zich onder andere in een wegvallende ping voorbij het modem, en dan vaak met hoge antwoordtijden. Ook sommige 'vertrouwde' applicaties zoals Skype kan dergelijke symptomen veroorzaken.

Dat je modem wel goed reageert op een ping komt doordat de verbinding tussen je modem en de PC veel sneller is (meestal 100 Mbps) dan de verbinding tussen het modem en het internet (max 22 Mbps binnen Ziggo).

Doe eens het volgende wanneer je verbinding weg lijkt te vallen:

- sluit je e-mail en browser.
- klik Start->Uitvoeren
- Type "cmd" en klik op OK
- Type in het zwarte venster dat je krijgt "netstat -o" en druk op Enter(je kunt gewoon beginnen met typen, het komt vanzelf op de juiste plek terecht).

Hoeveel regels krijg je dan? En welke procesnaam komt dan veel voor?

Overigens:
Bij een te hoog of te laag uitsturend modem krijg je niet zomaar een nieuwe, eerst zal er een monteur komen kijken naar het signaal (zoals Cees al aangeeft). Naast hoog of laag uitsturen kunnen er nog andere signaalproblemen zijn. Problemen zoals hier omschreven die door het signaal veroorzaakt worden, zijn meestal een te lage verhouding tussen signaal en ruis voor het upstreamverkeer.
Probleem komt voor op verschillende pc's . Dus ook wanneer er maar 1 van de PC's aanstaat. Dus het lijkt me geen openstaande verbinding..
Ik zal eens kijken of ik via SNMP het verkeer van monitoren.. Dan kan ik misschien zien of er een bepaald patroon inzit. Maar met signaalproblemen zou je toch continue problemen moeten hebben? En zou het probleem toch niet opgelost kunnen zijn door een simpele reset?
__________________
<=There's no place like 127.0.0.1=>

<= Linux is like a wigwam - no windows, no gates, and an apache inside=>