Discussie: Probleem modem?
Los bericht bekijken
  #5  
Oud 20 april 2008, 21:09
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.463
Standaard

Het kan ook nog een heel ander probleem zijn, dat in je eigen PC zit. Wanneer je door een virus of andere malware geinfecteerd bent, kan je PC zo hard data naar het internet gaan pompen, dat de verbinding vrijwel wegvalt. Dit uit zich onder andere in een wegvallende ping voorbij het modem, en dan vaak met hoge antwoordtijden. Ook sommige 'vertrouwde' applicaties zoals Skype kan dergelijke symptomen veroorzaken.

Dat je modem wel goed reageert op een ping komt doordat de verbinding tussen je modem en de PC veel sneller is (meestal 100 Mbps) dan de verbinding tussen het modem en het internet (max 22 Mbps binnen Ziggo).

Doe eens het volgende wanneer je verbinding weg lijkt te vallen:

- sluit je e-mail en browser.
- klik Start->Uitvoeren
- Type "cmd" en klik op OK
- Type in het zwarte venster dat je krijgt "netstat -o" en druk op Enter(je kunt gewoon beginnen met typen, het komt vanzelf op de juiste plek terecht).

Hoeveel regels krijg je dan? En welke procesnaam komt dan veel voor?

Overigens:
Bij een te hoog of te laag uitsturend modem krijg je niet zomaar een nieuwe, eerst zal er een monteur komen kijken naar het signaal (zoals Cees al aangeeft). Naast hoog of laag uitsturen kunnen er nog andere signaalproblemen zijn. Problemen zoals hier omschreven die door het signaal veroorzaakt worden, zijn meestal een te lage verhouding tussen signaal en ruis voor het upstreamverkeer.