Los bericht bekijken
  #5  
Oud 14 april 2008, 14:24
@Home web klantcontacten3's schermafbeelding
@Home web klantcontacten3 @Home web klantcontacten3 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 april 2008
Locatie: Groningen
Berichten: 2
Standaard

Beste mensen,

Het is inderdaad waar dat bij een wegvallende verbinding in een gesprek er sprake is van correcties. Die worden in de meting ook wel '(un)correctables' genoemd. En bij een wegvallend gesprek is er soms een uncorrectable waarde te meten.
Dit soort storingen komen vaak voor en hugo2 is zeker niet de enige die dit ervaart. In sommige huishoudens gebeurt dit constant en in elk gesprek. Natuurlijk is dit heel vervelend om te ervaren, en vooral als je zakelijke gesprekken moet voeren.
Toch liggen oorzaken bij een paar elementen. Ten eerste: de correcties van het modem. Dit is een automatische piloot die er voor zorgt dat informatie dat niet verzonden is, alsnog opnieuw verzonden wordt. Dit gebeurt ook bij het internetverkeer. Als dit niet goed verloopt of zelfs afzwakt (zoals tja aangeeft met correcties) dan is het al reden genoeg om met de provider te bellen.
Voordat u dat zou doen, kunnen er eerst een paar testjes uitgevoerd worden met uw binnenhuisinstallatie want anders kun je van @Home verwachten dat er verzocht wordt om later terug te bellen na het herstarten van het modem. Dan zult u waarschijnlijk ook een referentienummer mee krijgen die u aan de volgende collega kunt geven zodat hij of zij de storing verder in behandeling kan nemen. Dit is een hinderlijke manier van storingen oplossen omdat het eigenlijk veel sneller kan en het liefst willen de mensen dezelfde persoon aan de lijn krijgen. Daarom stel ik ook altijd voor om de klant terug te bellen via de mobiel zodat ik aan onze kant de waardes kan meten en verversen.
Komt het er daadwerkelijk op neer dat de wantcontactdoos (WCD) vervangen kan worden dan wordt er een zogeheette House Move Box toegestuurd die in veel gevallen het probleem oplost.
Correcties van het modem worden vaak veroorzaakt door de coax-aansluiting en als u die losdraait van het modem en met een wattestaafje schoonwrijft dan wil het al voor 10% tot een oplossing leiden. Anders wordt er 50 to 60% vertrouwen gelegd in de House Move Box en in het ergste geval zou er een monteur naar moeten kijken. (De cijfers zijn eigen schattingen)
Wat zich ook weleens voordoet is dat er geen correcties zijn in de meting en dat wil zeggen dat de storing veroorzaakt wordt door twee factoren. Namelijk de andere partij waar u mee belt of een netwerkstoring (groepsstoring). De laatste is het meest vervelend want de oplostijd is maximaal 3 dagen en gaat soms voorbij de haalbaarheid. Daarom is het handig om altijd minimaal 3 telefoonnummers (voorbeeldnummers) te noteren, plus de providers waar de personen aangemeld zijn en de data en tijdstippen wanneer het gesprek/verbinding wegvalt. Dit zal een hele hoop tijd besparen.
Wat ook heel belangrijk is om te doen is de test telefoon aansluiten. Dit toestel heeft de minste opties en is bedoeld om uit te sluiten dat het een toestelstoring is. Hierbij kunt u ook nog een andere telefoonkabel proberen. Dit is een RJ11 stekkertje die verkrijgbaar is in lokale telefoonwinkels.
Ruis en echo's worden ook vaak veroorzaakt door de binnenhuisinstallatie. Als dat niet zo is, dan kan het ook de andere partij zijn. Daar kunt u achterkomen als u dat alleen bij die persoon ervaart. Het kan ook zijn dat u ruis of echo ervaart bij mensen die mobiel bellen, of bij een dezelfde provider aangemeld zijn (netwerk storing). Bij het laatste is het dus dezelfde procedure: voorbeeldnummers met providerinformatie en tijdstippen noteren.

Waar het vaak misgaat is dat er inderdaad gezegd wordt dat na een herstart van het modem het probleem wel weer is opgelost. Uiteindelijk is dat niet zo en ruist het gewoon door. Vraag dan altijd om een referentienummer, of u kunt vragen of @Home u (mobiel) terug kan bellen.
Mocht u het probleem al vanaf het begin hebben, dan zijn er degelijk correcties te meten en heeft het met een afgezwakt geleverd signaal te maken. Vaak hebben vorige bewoners nooit bij @Home internet of telefonie gehad en ligt het aan het leveringssignaal wat al afgezwakt is.
Ik hoop u en andere mensen voldoende te hebben geïnformeerd anders kunt u ons bereiken per email: support@home.nl met als onderwerp Webcare (en dan de storing).

Met vriendelijke groet,

@Home web klantcontacten