Los bericht bekijken
  #13  
Oud 14 april 2008, 12:46
@Home web klantcontacten3's schermafbeelding
@Home web klantcontacten3 @Home web klantcontacten3 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 april 2008
Locatie: Groningen
Berichten: 2
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kingpin1966 Bekijk bericht
Tijdens een programma dus.
Wij kijken altijd naar het programma Kassa van de Vara.
Dit doen we analoog omdat we Eigen huis en Tuin en Campinglife digitaal opnemen met onze DVD recorder.
Tijdens Kassa gaat het beeld constant van 16:9 naar 4:3 en weer terug hetgeen een heel onrustig beeld opleverd, het is maar een uitzending van 15 a 20 min. maar toch......
Heel Ned.1 heeft dit irritante kwaaltje.
Kijken wij nl. digitaal dan is er niets aan de hand en kunnen wij "rustig" TV kijken.

Beste kingpin1966,

Ik verneem uit de omschrijving dat het zowel digitaal als analoog zich voordoet. Het klopt ook dat het beeld meerdere malen verspringt van het ene formaat naar het andere formaat en andersom. Toch is het geen onbekend verschijnsel want het komt vaker voor bij meerdere toestellen op analoog en voornamelijk Breedbeeld TV's.
Toch is dit een hinderlijke storing die veroorzaakt wordt door de zender zelf en combinatie TV. Want als de buren dezelfde TV hebben, dan hoeft het niet bij hen hetzelfde te zijn.
Wat zich voordoet is dat de zender een stuk informatie uitzendt die gegevens bevatten betreft het beeldformaat. Hoe dan ook krijgt het TV-toestel het niet voor elkaar om die informatie vast te zetten en zal daarom ook schakelen tussen de twee formaten. Dit komt omdat op het TV-toestel bij instellingen voor het beeld de automatische waardes geselecteerd staan. Om dit op te lossen kunt u proberen een handmatige selectie te maken zodat het toestel in zijn geheugen de vaste waardes kan instellen en bewaren.
Het komt niet vaak voor maar als het voor komt dan is het een hinderlijk verschijnsel en wordt er verward over gesproken omdat de oorzaken onduidelijk zijn. Op het eerste gezicht en is men geneigd om eerst zelf dingen te proberen maar die niet tot een oplossing leiden.
Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

@Home web klantcontacten