Los bericht bekijken
  #12  
Oud 14 april 2008, 11:58
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kingpin1966 Bekijk bericht
Tijdens een programma dus.
Wij kijken altijd naar het programma Kassa van de Vara.
Dit doen we analoog omdat we Eigen huis en Tuin en Campinglife digitaal opnemen met onze DVD recorder.
Tijdens Kassa gaat het beeld constant van 16:9 naar 4:3 en weer terug hetgeen een heel onrustig beeld opleverd, het is maar een uitzending van 15 a 20 min. maar toch......
Heel Ned.1 heeft dit irritante kwaaltje.
Kijken wij nl. digitaal dan is er niets aan de hand en kunnen wij "rustig" TV kijken.
Ik kijk heel vaak analoog en heb toevallig ook kassa gezien afgelopen zaterdag en heb niets gemerkt van omschakelen dus lijkt het me niet een algemeen probleem waar het hele multikabel gebied last van zou moeten hebben.

Maar als jij het op meerdere TV's ziet zal er dus wel iets niet helemaal lekker gaan met het signaal bij jou, hoewel het 16:9 omschakel-signaal uit het beeld gehaald wordt. Je zou dan verwachten dat de beeldkwaliteit analoog ook slecht moet zijn (sneeuw, dubbele beelden en zo), dat is neem ik aan wel goed???

En als het zo vaak voorkomt (makkelijk reproduceerbaar) kun je misschien eens proberen door je TV rechtstreeks aan te sluiten op het punt waar de kabel binnenkomt met een losse coax-kabel om uit te sluiten dat dit probleem in je eigen huisinstallatie geintroduceerd wordt ?
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....