Los bericht bekijken
  #23  
Oud 12 april 2008, 14:45
Cyzor's schermafbeelding
Cyzor Cyzor is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 januari 2006
Locatie: UPC
DTV: UPC Royaal met Philips HDTV DVR
Berichten: 99
Standaard

Citaat:
Voor 'gewone' zenders zal een CI+ CAM werken als een gewone CAM. Een CI+ cam in een gewone CI-decoder zou moeten werken als een gebruikelijke CAM, maar dan alleen voor kanalen waarvan de provider heeft aangegeven dat er geen extra beveiliging nodig is.
Digitalekabeltelevisie.nl
Het heeft betrekking op alle apparatuur met een Common Interface, het slot waar de (AlphaCrypt) CAM in gaat, in feite alle niet officieel ondersteunde apparatuur. Zover ik het artikel van digitalekabeltelevisie goed begrijp zouden de nieuwe CI+ CAMs kunnen werken in CIv1 apparatuur zoals een FloppyDTV kaart of een Loewe TV. Dat zou kunnen betekenen (als ik het goed heb begrepen) dat mocht een CI+ systeem worden ingevoerd alle gebruikers van AlphaCrypt CAMs een nieuwe goedgekeurde CI+ CAM moeten kopen. Waarmee hun oude CIv1 apparatuur alleen nog de zenders zonder extra beveiliging kan decrypten.
Daarnaast zou na eventuele invoering van een CI+ systeem de AlphaCrypt CAMs nog steeds gedoogt kunnen worden al doet dat de extra beveiliging verkregen met CI+ weer teniet.

Ook al krijg ik misschien last van de invoering van een dergelijk systeem vind ik het een grote stap voorwaarts mocht Ziggo hiervoor kiezen. Het stelt gebruikers in staat uit veel meer apparatuur te kiezen, zoals tv's met ingebouwde digitale tuner (IDTV's). Naar mijn idee zal dat de verspreiding van Digitale TV zeer bevorderen. Alleen moeten er niet te veel beperkingen worden opgelegd, zo moeten tv's met ingebouwde harddisk, zoals Loewe's, nog steeds in staat zijn op te nemen zonder dat dit wordt geblokkeerd.