Los bericht bekijken
  #21  
Oud 11 april 2008, 21:39
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.033
Standaard

Een CAM staat voor Conditional Access Module. Zo'n module lijkt op een soort PCMCIA kaart zoals je die in labtops tegen kunt komen.
Bij alle Zesko gecertificeerde ontvangers wordt geen gebruik gemaakt van een separate module maar is de specifieke (conditional access) software ondergebracht in de decoder, dit wordt ookwel embedded CA genoemd. De interface die je hier tegen komt is de smartcard interface en niet de CAM interface of Common Interface.

Deze ontvangers maken dus uberhaupt geen gebruik van een Common Interface, daarvoor is CI of CI+ dus ook helemaal NIET van toepassing. Indien wij op termijn gebruik gaan maken van CI+ oplossingen, dan heeft zo'n besluit geen enkel (nadelig) effect op de bestaande goedgekeurde ontvangers.

De Common Interface waar de Conditional Access Module ingeschoven kan worden, wordt met name toegepast bij TV's (bv Loewe / Sony) waarin een digitale ontvanger is ondergebracht. Zo'n TV wordt ookwel een Integrated Decoder TV genoemd en heeft vaak een kenmerk DVB-C. Dergelijke (ID)TV's kennen tot dusver alleen een Common Interface versie 1. Deze Common Interface kan NIET opgewaardeerd worden omdat het verschil tussen CIv1 en CI+ alleen met nieuw te ontwikkelen hardware wordt opgelost.

Kortom CI+ is ALLEEN van toepassing op IDTV's en NIET op door Zesko goedgekeurde digitale ontvangers.


Zie voor nadere informatie
http://www.digitalekabeltelevisie.nl...pt/index.shtml

Ter voorkoming van evt. misverstanden, de informatie op bovengenoemde URL heeft betrekking op CIv1 wat wij NIET ondersteunen evenals de bijbehorende CAM.
Zesko overweegt op termijn ALLEEN goedgekeurde IDTV's met CI+ te ondersteunen en daarvoor ook een CI+ compliant CAM te leveren.

Laatst gewijzigd door anoniem; 11 april 2008 om 21:54