Los bericht bekijken
  #18  
Oud 11 april 2008, 11:25
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
De officieel goedgekeurde decoders (settop boxen) hebben helemaal geen CAM nodig en dus ook geen CI interface waar je een CAM in kunt steken aan boord. Daar hoeft alleen een smartcard in.
Kan zijn dat ik het helemaal fout hebt, maar die goedgekeurde ontvangers zijn toch niets anders dan DVB-C tuners met CAM waar je smartcard ingaat, alleen met wat additionele firmware voor de kabelaarspecifieke zaken?

Die slot waar je op je STB je smartcard insteekt is toch gewoon een Irdeto CAM? Alleen is dit een kabelaar specifieke CAM, waar CI+ dat wil standaardiseren. Je hebt inderdaad geen aparte CAM module nodig, maar dat is niet omdat niet met een CAM gewerkt wordt, maar omdat die al in de decoder is ingebouwd.

Of heb ik het technisch nu helemaal fout?

Kijk, wat jij noemt onder 'kijk even op internet' weet ik allemaal. Alleen zie ik niet waarom dat niet betekend waarom dit onverkort ook niet geld voor de STBs. Volgens mij is een STB technisch gezien nml niets meer dan een DVB-C tuner met Irdeto CAM module, dus als die CAM module door het nieuwe CI+ systeem niet als vertrouwd te herkennen is omdat hij niet te updaten valt, heb je toch echt het probleem op het moment dat Ziggo bepaalde zaken voor niet vertrouwde ontvangers gaat scrambelen.

Laatst gewijzigd door xahmol; 11 april 2008 om 11:41