Los bericht bekijken
  #17  
Oud 11 april 2008, 10:25
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Eh, volgens mij stelt lotsofjazz een hele terechte vraag: ook de huidige officieel goedgekeurde decoders ondersteunen geen CI+. Anoniem geeft zelf al aan dat CI+ hardware nu nog niet beschikbaar is, dus ook niet bij de officiële decoders.
De officieel goedgekeurde decoders (settop boxen) hebben helemaal geen CAM nodig en dus ook geen CI interface waar je een CAM in kunt steken aan boord. Daar hoeft alleen een smartcard in.

Als je op internet even rondkijkt kun je het volgende vinden:

Het gaat hier om ontvangers in een TV, waar dus alleen maar een DVB-C ontvanger in zit. Om de "zenders" te decoderen heb je een smartcard nodig plus een CAM die de boel decodeert en zichtbaar maakt. Met de huidige Sony's, Loewe's en andere tv's kan dat met een alphacrypt CAM die je in het CI-slot steekt. Dit wordt echter niet ondersteund, vermoedelijk omdat men bang is dat de content gecopieerd kan worden (wat eigenlijk voor mijn gevoel een slecht argument is, maar da's een andere discussie....)

De industrie heeft nu blijkbaar een nieuwe standaard afgesproken (zoek op google eens naar CI+) waarbij het juist voor de consument makkelijker moet worden om zelf een type TV te kopen waar een goedgekeurde CAM in gebruikt kan worden zodat je zonder settop box digitaal kunt kijken.

Met die standaard kun je alleen gebruik maken van een CAM die zichzelf kan identificeren, waarvan een kabelmaatschappij dus zeker weet dat het 'zijn goedgekeurde' versie is.

Volgens de gequote artikelen is er nu een duitse kabelaar die dit als eerste gaat uitrollen. Als deze nieuwe standaard industrie-breed geaccepteerd wordt verwacht ik dat dit het voor consumenten juist een voordeel kan zijn omdat je dan tenminste kan kopen wat je wilt terwijl het ondersteund wordt, wat nu niet het geval is bij de alphacrypt oplossingen.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....