Los bericht bekijken
  #16  
Oud 11 april 2008, 09:57
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Eh, volgens mij stelt lotsofjazz een hele terechte vraag: ook de huidige officieel goedgekeurde decoders ondersteunen geen CI+. Anoniem geeft zelf al aan dat CI+ hardware nu nog niet beschikbaar is, dus ook niet bij de officiŽle decoders.

Als Ziggo dus daadwerkelijk gebruik gaat maken van de restrictiemogelijkheden die CI+ biedt om officiŽle apparatuur af te dwingen voor high value content, kunnen ook de bestaande boxen daar dus helemaal niets mee. Met als gevolg dat het CI+ systeem ze ziet als niet vertrouwde ontvangers en dus de resolutie omlaag gaat of gewoon het beeld op zwart.

Nu denk ik dat zelfs de gemiddelde Nederlandse kabelaar niet zo dom/arrogant is om alles op high value content te zetten zodat bestaande boxen niets meer kunnen ontvangen. Maar het zal ongetwijfeld voor bepaalde kanalen/uitzendingen wel gaan gelden, al was het alleen maar omdat de content provider dit gaat afdwingen als het platform deze mogelijkheid biedt. Ergo: straks kun je met je officiŽel erkende ontvanger bepaalde kanalen/uitzendingen plots niet meer ontvangen.

Wellicht dat ik de plank mis sla: maar omdat je bij Ziggo je apparatuur zelf koopt en je dus in principe volledig in de kou staat als plots die apparatuur waardeloos is, overtuigd dit soort berichten mij steeds meer om toch maar even analoog verder te blijven kijken of om alleen een hele goedkope decoder aan te schaffen.

Wellicht dat daarom Ziggo het niet zo leuk vond dat het verhaal uitlekte?

Of zijn de officieel erkende ontvangers WEL met software naar CI+ te upgraden (lijkt me sterk gezien het verhaal van anoniem over dedicated hardware)?