Los bericht bekijken
  #4  
Oud 5 april 2008, 15:13
lotsofjazz's schermafbeelding
lotsofjazz lotsofjazz is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 januari 2008
Locatie: Heerhugowaard Multikabel
DTV: FloppyDTV C/CI
Berichten: 125
Standaard Telegraaf weet niet waar ze het over hebben...

Tjongjonge, de telegraaf heeft weer eens de klok horen luiden maar de klepel vergeten.. of hoe zeg je dat ook al weer...Klopt van geen kant wat ze schrijven en zet weer hele volksstammen op het verkeerde been.. wel goed voor philips, samsung en sony natuurlijk

Er worden straks Full HD TV's verkocht aan al die arme voetbal liefhebbers die het helemaal niet nodig hebben en net zo goed en misschien zelfs beter met een HD Ready TV kunnen kijken(liever een HD ready van topkwaliteit dan een bagger ding op full HD)

Full HD = 1080P punt!

..en niet 1080i.. Mijn 4 jaar oude 32Inch LCD TV kan ook 1080i afspelen maar draagt het predikaat HD-READY.. zoals de meeste LCD en Plasma TV's uit die tijd, 1080P bestond nog niet eens.

Live Full HDTV Bestaat nog niet (dus tv uitzendingen in 1080P), althans niet operationeel, op laboratoriumschaal zullen er ongetwijfeld experimenten mee worden gedaan..

Er zijn niet alleen 720P HD kanalen, er worden al enkele kanalern in 1080i uitgezonden (NGC-HD en HD-NL ook dacht ik). Dat het EK in 1080i zal worden uitgezionden is dus helemaal niet zo bijzonder als de Telegraaf ons doet geloven.

Tot zover de fouten van de telegraaf..

Mensen, Full HD heeft enkel zin als je ook Full Hd bronnen hebt, en ik dacht dat alleen Blue Ray spelers en HDDVD spelers dat kunnen zijn, en HTPC's met full Hd grafische kaarten. Daarnaast is het verschil tussen full HD en HD ready onder de 40Inch nauwlijks waar te nemen (onze ogen kunnen dat verschil niet meer zien, de pixels zijn daar dan te klein voor) Die Bravia van 32 Inch Full Hd zet ik dan ook mijn vraagtekens bij.. is het niet alleen dat deze 1080P kan verwerken, en het downscaled naar 1080i of 720P?? Zag ik laatst bij de Mediamarkt ook.. Op de rood witte MediaMarkt kaartjes met koeieletter FULL HD 1080P, terwijl als je op de stikker van de TV zelf kijkt, 1080P capable HD-READY...oftewel, een TV die wel 1080P signaal kan verwerken, maar het intern downscaled en als 1080i weergeeft.

Maar wel mooi dat EK en olympoische spelen in HDTV worden uitgezonden, ik hoop 720P, want dat geeft het beste beeld bij mij

Lots