Discussie: Motorola Docsis 3.0
Los bericht bekijken
  #6  
Oud 5 april 2008, 10:43
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kingpin Bekijk bericht
50 Mb of 200 Mb. het is niet alleen wat de modem aan zou kunnen qua snelheid, maar de eindgebruiker (de PC) die moet het aan kunnen.
Nog niet eens te spreken over de routers.
Eens, maar Exteme is natuurlijk ook niet voor iedereen bedoeld. De doelgroep zal vaak een PC hebben die het wel trekt met een Gigabit/s netwerkkaart en er zijn inmiddels routers voor consumenten die 200 Mb troughput wel trekken. Meer dan 200 megabit wordt met de huidig beschikbare consumentenrouters wat problematisch, maar als die connceties er zijn zullen de routers ook wel komen. Zakelijk zijn ze er nml natuurlijk al lang.
Zie http://www.smallnetbuilder.com/compo...rt/Itemid,189/ waar er al vier routers met een throughput van over 200 megabit genoemd staan.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pollyphono Bekijk bericht
@Kingpin:Tuurlijk moet jouw systeem/netwerk wel in staat zijn deze bandbreedte te verwerken,ikzelf heb een gigabit netwerk in huis (Apple)
Let wel even op: dat je een gigabit netwerk hebt betekend nog niet dat de WAN/LAN doorvoersnelheid ook een gigabit is. De processor van de router moet snel genoeg zijn voor zaken als de firewall en NAT om dit bij te houden, en processors die dit met gigabit snelheid kunnen zijn er voor consumenten nog niet. Maar je hebt een Apple netwerk: als voorbeeld, in de bovenstaande link zie je dat de Apple Airport Extreme (MB053LLA) heel goed scoort met een throughput van 133 megabit. Ruim voldoende voorlopig dus.
Probleem is dat de WAN/LAN throuhput nooit in de officiële specs staat, die 10/100/Gigabit aanduiding zegt daarover dus helemaal niets. Voor je een router koopt die snelheden over de 10 megabit moet aankunnen even online reviews lezen dus. Zeker als je over de 50 megabit moet willen in de toekomst. Mijn router zou 69 moeten trekken, voorlopig ook nog wel even genoeg dus.