Los bericht bekijken
  #9  
Oud 4 april 2008, 12:26
Tempel's schermafbeelding
Tempel Tempel is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 maart 2008
Locatie: Enschede / @Home
DTV: Humax PVR-9200 C
Berichten: 16
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door golftouch Bekijk bericht
Alleen heb ik een beetje de indruk dat jullie het niet helemaal eens zijn met mij dat het onmogelijk is om te programmeren zoals ik aangeef.
Je hebt gelijk dat het (met overloop ingesteld op bijv. 10 min.) niet mogelijk is om 2 opeenvolgende programma's + een gelijtktijdig programma op een ander kanaal op de eenvoudige manier in te programmeren. Ik baalde daar in het begin ook van, maar heb er mee leren leven.

Het zou echter mooi zijn als Humax dit probleem in een komende firmware oplost.
Een paar mogelijke oplossingen:
  1. Als 2 programma's op hetzelfde kanaal ingeprogrammeerd staan die elkaar door de uitlooptijd overlappen, dan worden deze tijdens het opnemen automatisch tot 1 lange opname gecombineerd, met voor en achteraan de standaard uitloop:
  2. De programma's worden tijdens het opnemen direct apart opgeslagen,en de overlap veroorzaakt door de uitlooptijd wordt bij beide programma's opgeslagen:
  3. De programma's worden in eerste instantie in 1 lange opname opgenomen (als in optie 1), maar deze opname wordt na afloop automatisch gesplitst in twee losse opnames waarbij de overlap (net als bij optie 2) bij beide programma's wordt opgeslagen.
  4. De programma's worden in eerste instantie in 1 lange opname opgenomen (als in optie 1), maar de Humax onthoudt wel op welk punt de overgang zit tussen de originele opnames. Hierdoor kan in de ingebouwde opname editor (Menu, Recorder, Opgenomen Programma's, Bewerk) een optie toegevoegd worden om zo'n gekoppelde opname te splitsen in de losse programma's, waarbij de overlap (net als bij optie 2) bij beide programma's wordt opgeslagen.
Aangezien de harddisk in de Humax bij een dubbele opname al vrij zwaar belast wordt, zeker als op datzelfde moment ook nog een andere opname wordt bekeken, zal optie 2 waarschijnlijk te veel van de harddisk eisen. Optie 1 is waarschijnlijk het makkelijkst te realiseren, waarbij men evt. later optie 4 kan toevoegen.

De oplossing die Samsung gebruikt vind ik niet handig, omdat je dan voor het bekijken van de 2 opname eerst het einde van de 1e opname op moet zoeken. En je loopt dan het risico dat de 1e opname al is gewist, voordat je de 2e opname bekeken hebt.

Laatst gewijzigd door Tempel; 4 april 2008 om 12:38