Los bericht bekijken
  #23  
Oud 3 april 2008, 15:09
lotsofjazz's schermafbeelding
lotsofjazz lotsofjazz is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 januari 2008
Locatie: Heerhugowaard Multikabel
DTV: FloppyDTV C/CI
Berichten: 125
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door G038 Bekijk bericht
... dus 58% van Nederland kijkt nog naar een beeldbuis! En onder die 42% met een flatscreen zitten heel wat TVs van minder dan 40 inch, waarvoor HD niet of in ieder geval minder interesant is... Ook zitten daar de wat oudere flatscreens bij die nog niet voor HD geschikt zijn.

Ook kijkt de meerderheid nog steeds analoog (http://www.zdnet.nl/news.cfm?id=81895&mxp=201 )

Tot zover de statistiek. Waar het mij om gaat is dat je er niet zo maar vanuit kan gaan dat de grote meerderheid van de televisieconsumenten wel even een paar Euro per maand meer zal gaat betalen om HDTV te kunnen zien.
Toen in 1965 de NTS begon met de eerste TV uitzendingen, had nog geen 1% van de huishoudens een TV.. was toen ook geen reden om die investeringen maar uit te stellen, gelukkig maar, anders zaten we nu nog zwartwit te kijken.

Met de statistiek wilde ik maar aangeven dat een flink deel van de TV-kijkers er zo te zien wel klaar voor is, of bereid er op korte termijn in te investeren. Met de komst van EK voetbal in HD en olympische spelen in HD, zou dat wel eens heel hard kunnen gaan. Ze verwachten dat de verkoop van platte TV's hierdoor dit jaar met 20% zal stijgen.

Misschien dat niet 'een grote meerderheid' op HDTV zal overstappen, maar dan toch zeker een flink deel van de TV kijkers... Moet je de kijker die er wel een paar euro voor over heeft het dan maar onthouden?... Nee toch?

Lots