Los bericht bekijken
  #13  
Oud 3 april 2008, 07:23
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door G038 Bekijk bericht
En onder die 42% met een flatscreen zitten heel wat TVs van minder dan 40 inch, waarvoor HD niet of in ieder geval minder interesant is...
Je roept dat nu voor de tweede keer zonder in te gaan op de reacties dat HD onder de 40 inch onzin is. Waar baseer jij dat nu weer op? Als je bedoeld Full HD 1080p ten opzichte van 720p heb je misschien nog een punt, maar 720p maakt een wereld van verschil met 480p, OOK op mijn 32" scherm.

Nogmaals: kom hier maar eens kijken en vergelijk de BluRay van een film vanaf mijn PlayStation 3 eens met de DVD van dezelfde film via mijn upconverting DVD speler. Hoezo geen zin? Als je dat verschil niet ziet zou ik Digitenne nemen, want dan boeit beeldkwaliteit je niet en kun je net zo goed minder betalen.
Of download een VS TV serie opgenomen daar van HDTV in een goede 720p versie en vergelijk dat met de beeldkwaliteit van de zelfde serie via je digitale kabel.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door G038 Bekijk bericht
Tot zover de statistiek. Waar het mij om gaat is dat je er niet zo maar vanuit kan gaan dat de grote meerderheid van de televisieconsumenten wel even een paar Euro per maand meer zal gaat betalen om HDTV te kunnen zien
De grote meerderheid zal het idd in eerste instantie niet zijn. Maar zelfs een minderheid die het bedrag er WEL voor over heeft kan HDTV nog steeds wel rendabel maken. En die early adopter minderheid laat vervolgens de rest snel volgen. Kortom: het is helemaal niet erg als slechts zeg 5% van de klanten in eerste instantie HDTV neemt, dat is nog steeds een leuk volume om mee te beginnen en met goede content worden het er vanzelf meer als die 5% bij hun buren gaan pochen over hun geweldige beeld.