Los bericht bekijken
  #33  
Oud 2 april 2008, 13:34
Mart's schermafbeelding
Mart Mart is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 februari 2008
Locatie: Zeist/Casema
DTV: Siemens M750C, Samsung DCB-9401R
Berichten: 159
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BenJ Bekijk bericht
Wat niet alleen ArChie, maar ook anderen, maar niet willen beseffen dat ook een provider tijd nodig heeft om zaken op te lossen. Velen denken dat zoiets in een zucht te regelen is. Men is afhankelijk van planningen, prioriteiten, mankracht en soms derden. Het niet snel "repareren" wordt vaak uitgelegd als onwil. Uiteraard spelen er ook zaken waar men gewoon niet aan wil. Daar kunnen we als MGV begrip voor opbrengen en proberen we invloed op uit te oefenen en begrip voor te kweken.
Gezien de complexiteit van DTV is dit verhaal duidelijk, mij was alleen niet bekend dat de problemen die ArChie aankaart ook daadwerkelijk op een lijstje op-te-lossen problemen stond.


Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BenJ Bekijk bericht
Alhoewel ArChie veronderstelt dat hij ons heeft laten weten zijn toon idd iets aan te passen, was mij dat niet bekend. Indachtig m.n. de oproepen vanuit het TV Home forum om ook qua moderatie wat "stringenter" te zijn en mede omdat we een nieuwe start maken met forum en provider, meende ik daarom ook in ArChies' slotopmerking, dat er nog steeds niets aan was gebeurd, aanleiding te zien dit aspect nogmaals aan de orde te stellen. Gelukkig pakte ArChie dit toen "goed" op door uit te leggen wat ie er mee bedoelde. Hetgeen, zoals ik al twee maal heb toegegeven, mijn stellingname ontkrachtte. Maar de boodschap staande houdt, zij het dan niet meer specifiek aan zijn adres. Desondanks wordt deze toch nog gekoppeld aan de postings van ArChie. Zelfs nu, binnen deze discussie in veel bredere zin, vat hij het nu op als "muilkorven", hetgeen ik dus zeer betreur.

Laat nogmaals duidelijk zijn, dat toonzetting, insinuaties en bejegening jegens wie dan ook, door ons als forumleiding tot de beheers taak wordt gerekend. Dat moet voor een ieder, ook de provider voldoende garantie zijn om zich thuis te voelen op dit forum.

Als je dan ook kijkt naar onze wijze van modereren, dan zal je zien dat wij, behoudens "onwelgevoeglijke woorden", (vloeken, schuttingtaal, etc.) postings verder intact laten, maar voorzien van een reply, met onze zienswijze. Dat noem ik geen censuur of muilkorven, dat noem ik bijsturen en in het allerergste geval "afstand van nemen". Het idee dat postvat als dat speciaal is om de provider in bescherming te nemen of om extra aardig voor hen te zijn is misplaatst. Ik vrees dat zo'n beeld ontstaat omdat juist daartegen het vaakst wordt geageerd.

Dus, ook ArChie, zie dit alsjeblieft in de juiste context. Wij proberen samen met de deelnemers het maximale uit dit forum te halen. Zelfs deze discussie op zich is daar toch al een fraai voorbeeld van.
Bedankt voor je duidelijke statement. Ik moet zeggen dat als "ontheemde" TV Home forumer ik een beetje schrok van de reactie op ArChie, terwijl hij juist op het TV Home forum als een zeer gematigde criticaster op mij overkwam: zakelijk en meestal netjes zijn punt onderbouwde. Vandaar dat andere ex-TV Homers het gevoel kregen dat er hier "fluwelen handschoenen" geacht wordt te gebruiken bij kritiek op Ziggo. Ik denk dat dit wel past in de snuffelperiode waarin we ons als "joint-venture" in bevinden.

Tot slot concludeer ik dat de kritiek an sich niet wordt veroordeeld, alleen dat het voor dit nieuwe forum nogal out-of-the-blue posten van conclusies van een twee maanden oude discussie op TV Home forum een beetje hard overkomt.