Los bericht bekijken
  #45  
Oud 2 april 2008, 00:46
lotsofjazz's schermafbeelding
lotsofjazz lotsofjazz is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 januari 2008
Locatie: Heerhugowaard Multikabel
DTV: FloppyDTV C/CI
Berichten: 125
Standaard

Als je geen gedoe wilt, staat voor de aanschaf van EN een nieuwe TV EN digitale tuner, is een TV met ingebouwde tuner en CAM waar je de smartcard in moet steken inderdaad een hele mooie oplossing. Sony heeft er een, maar er zijn er meer.. op het oude forum was daar een mooi topic over.

Als je wil opnemen en TV kijken naar een andere zender.. ik kan dat nu doordat ik een signaalversterker heb (gamma 16 euro) met twee TV antenne uitgangen, kan ik analoog TV kijken via de antenne die direct de TV ingaat en digitaal opnemen op de PC tegelijk.

Als je dual digitaal wilt kan dat inderdaad met twee TV tunercards, maar die moeten dan ook allebij een smartcard hebben (was het niet zo dat je tegen gereduceerd tarief een tweede smartcard kunt bestellen?) Als je dat echt heel belangrijk vindt is een dual tuner samsung doos misschien toch handiger en zeker goedkoper. Maar twee tunercards is indrdaad wel een dure oplossing. Ik heb wel gezocht naar dual tuner TV cards, op zich zijn die er wel, maar die hebben dan weer geen CI slot en zijn alleen geschikt voor FTA kanalen.. en multikabel heeft helemaal geen FTA kanalen.. Soms kun je er dan wel een aparte CI slot card aan koppelen via een CI interface, maar dat geeft ook weer allemaal gedoe en kost weer een PCI sleuf in de PC..

Ik doe het dus voorlopig maar zoals nu.. digitaal via de PC en als ik wat wil opnemen en kijken naar iets anders tegelijk, dan kijken via analoog. Komt niet zo heel vaak voor bij mij, dus ik kan daar wel mee leven.

Lots