Los bericht bekijken
  #42  
Oud 1 april 2008, 18:16
lotsofjazz's schermafbeelding
lotsofjazz lotsofjazz is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 januari 2008
Locatie: Heerhugowaard Multikabel
DTV: FloppyDTV C/CI
Berichten: 125
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hmolen Bekijk bericht
Het zou fijn zijn, nu alleen nog knappe digitale HDTV decoders.
Wel jammer dat het "maar" 720p is en niet gelijk 1080i (p is nog even ver weg).
De Samsung360 doet het goed maar ik wil ook dubbele decoder voor gescheiden opnemen/kijken en natuurlijk een PVR, ergens al bericht over die Scientific Atlanta doos ?

Helaas wel te laat voor Euro2008...
Hier al eens aan gedacht?...

Ik kijk via mijn mediacenter PC. digital everywhere FloppyDTV-C/CI tuner card met alphacrypt CAM er in, waar dan de multikabel smartcard in gaat. Werkt als een trein icm Vista en Mediaportal software. Ik heb de floppyDTV en alphacrypt via internet direct van de fabriek gekocht voor nog geen E250.-.. Eerlijkheidshalve moet ik er wel bijvertellen dat het nogal een klus was om alles goed ingesteld te krijgen, enige affiniteit met computers is wel aan te bevelen, anders ben je er gauw klaar mee vrees ik.

Met de HTPC oplossing heb je gelijk alles wat je nodig hebt, PVR, Timeshiften, pauze, Electronische programmagids, automatisch series opnemen, enz.. en als Bonus de mogelijkheid opgenomen programma's van reclame te ontdoen (is software voor die dat automatisch doet) en later als blue ray of DVD weg te branden.

Mediaportal(ff googelen) is open source software(GRATIS) met een hele actieve community. de software wordt elke dag geupdate en wordt telkens beter. Ook worden door mediaportal gebruikers, plugins ontwikkeld om bv ook webstreams via mediaportal te kunnen bekijken(uitzendinggemist bijvoorbeeld). Zelfde voor digital everywhere, daar komen ook van tijd tot tijd firmware updates en driver updates voor.

Overigens, de standaard MCE software van microsoft is NIET geschikt voor HDTV (ook Vista niet!!) wil je HDTV via de computer kijken, dan kan dat alleen via third party mediacenter software zoals Mediaportal (er zijn er meer, maar Mediaportal wordt verreweg het meest gebruikt).

Ik ben er in ieder geval erg blij mee en heb er absoluut geen spijt van de weg van mediacenter te zijn ingeslagen, sheelt toch weer een extra doos in de kast en biedt toch wel aardige extra mogelijkheden. Ik heb nu alleen de HTPC, een DVD speler en High End DTS/dolby digital receiver. DVD recorder en VHS(deze gebruikte ik nog als tuner om dolby prologic surround te krijgen.. hoeft nu ook niet meer) heb ik de deur uitgedaan.. Ik hou de DVD speler nog omdat DVD daarop toch het beste er uitziet, waarschinlijk omdat dan met een "passende" resolutie wordt afgespeeld. Via de HTPC, die via HDMI op 720P resolutie staat, is het iets minder scherp.

Er zijn heel wat mediaportal gebruikers die 2, 3 of zelfs meer analoge en digitale TV tuners in hun HTPC hebben zitten, en dat lijkt allemaal goed te werken.

Lots