Los bericht bekijken
  #1  
Oud 1 april 2008, 14:01
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard Moderatie en kritische toon forum

Ìk reageer op een reactie van BenJ in deze thread: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=10342

Ik doe dit hier en niet in die thread omdat ik die andere thread niet off-topic wil krijgen. Hopelijk is dit de correcte plek voor een dergelijke post.

Citaat:
Het moge voldoende bekend zijn hoe de MGV en m.n. dit forum met de provider omgaat. Wij gaan gewoon niet dulden, terwijl we juist vreselijk ons best doen om Ziggo meer bij dit forum te betrekken, dat zij onheus worden bejegend. Dit valt op zijn minst binnen het kader dat jullie van ons mogen verwachten dat we voor alle gasten er op letten dat de forum regels worden nageleefd. Dat kan je meteen vanaf het begin maar beter laten merken, anders is het hek van de dam. Menig forum is daar al aan ten onder gegaan. We gaan echt niet op alle slakken zout leggen, we weten ook wel dat sommige Ziggo medewerkers tegen een stootje kunnen, zoals we dat ook inmiddels weten van diverse forum bezoekers, maar zodra wij menen dat er een ongewenste trend dreigt te ontstaan dan laten we dat duidelijk merken.
Allereerst: dit is een erg mooi forum met prima moderatie, dus dank voor al het werk. Dit is ook zeker niet bedoeld als kritiek op de moderatie, alleen een hopelijk opbouwende observatie en persoonlijke mening.

Maar toch moet me even van het hart dat ik wat uit bovenstaande quote spreekt wel erg overdreven voorzichtig richting Ziggo vind. Als elke poster eerst alle woorden moet gaan wegen om te kijken of Ziggo er mogelijk aanstoot aan zou kunnen nemen krijgt dit forum wel een erg weinig kritische toon. En juist de topicstarter in het aangehaalde topic had het volgens mij uitermate netjes geformuleerd. Het is vervolgens aan Ziggo om een reactie te geven, niet aan ons om toch vooral overal te zeggen: 'ze zijn er vast mee bezig en wij gaan niet over hun prioriteiten'.

Kijk, ik vind het erg goed dat ongefundeerde scheldpartijen op Ziggo, maar ook medeforumgebruikers en/of moderators niet wordt getolereerd. Ook ik krijg altijd erg veel jeuk als iemand meteen opent met het noemen van de kabelaar met termen als oplichter, leugenaar etc.
Maar je kunt ook overdrijven in aardigheid volgens mij.

Ik ben erg lang UPC klant geweest voor mijn verhuizing juni vorig jaar naar Casema gebied. En ben daarom ook lang actief geweest (ben het eigenlijk nog steeds) op het Chelloo.com forum.
Ik denk dat dat forum een prima voorbeeld is van dat kritisch best in combinatie kan met een goede samenwerking met UPC. Chelloo.com is waar nodig erg kritisch over UPC. Sommige posters gaan tot het randje van het toelaatbare met idd die oplichter, leugenaar etc posts over UPC (en worden daar trouwens door andere forumgebruikers met inhoudelijke argumenten ook vaak op gecorrigeerd).
Maar op het forum is een team van UPC Webcare actief die zakelijk, onverstoorbaar en actief reageert op ook die heel negatieve posts en vaak met goede oplossingen voor individuele problemen komt. En als dit webteam niets mag of kan toevoegen aan de discussie zeggen ze gewoon even niets.
Door die enerzijds kritische toon en anderzijds actieve betrokkenheid van het webcare team zie je dat sommige problemen (helaas lang niet alle, maar ja, niets is perfect) idd worden opgepakt terwijl dat anders niet of pas veel later gebeurd zou zijn.

Ik denk dat je een balans moet vinden. Met alleen scheldkanonnades neemt Ziggo ons niet serieus, maar met alleen fluwelen handschoenen denk ik ook niet.

En wat ik uit bovenstaande moderatie proef is naar mijn smaak iets te veel fluwelen handschoen.