Los bericht bekijken
  #39  
Oud 1 april 2008, 11:36
Vincent's schermafbeelding
Vincent Vincent is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 oktober 2004
Locatie: Oosthuizen / Multikabel
Ziggo Internet: X-tra icm Telefonie / Motorola SBV5121E
DTV: Samsung DCB-P850R / Samsung DCB-9401R
Berichten: 140
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kobus Bekijk bericht
Ga je eerst nog maar eens wat meer verdiepen in de LCD techniek voordat je dit soort uitspraken doet.
Wil je er een persoonlijke discussie van maken? Dan stuur je me maar een mailtje.

Citaat:
Een 8-bits lcd paneel is echt niet in staat om 24-bits kleurinformatie weer te geven.
Het zal inderdaad een verschil in interpretatie zijn. Een LCD paneel van tegenwoordig kan 24bits aan kleurinformatie weergeven. Dit resulteert in 8bits per basis kleur (RGB). Maar wat jij vergeet is dat vrijwel geen enkele kleur die weergegeven wordt puur uit een basiskleur bestaat, het zijn altijd mengelingen van de verschillende basiskleuren. Dus je hebt in de praktijk veel meer variaties in een kleur dan 255. Dit is meer dan voldoende!

Ik weet niet hoe je bij 10bits per kleur komt, daar zou ik graag een bron van zien. Er zijn ook lcd schermen die 48 bits ondersteunen (maar dan alleen op de HDMI of DVI interface en niet tijdens het tv kijken, rara waarom dat is). En dan op de volgende manier:

48bits = 8bits/kleur = RGB + cyaan magenta geel
48bits = 8bits/kleur = RGB + hue contrast saturation

De 48bits ondersteund een normale LCD tv natuurlijk niet. Je kunt trouwens nog veel hoger, maar dat komt niet vaak voor.

Citaat:
De LCD-techniek werd dan ook ontworpen voor statische beelden en niet voor bewegende beelden. En laat de gemiddelde pc nou toevallig heel goed zijn in het weergeven van stilstaande beelden.
Maar de TFT-LCD techniek, waar de meeste TV's en computer monitoren gebruik van maken, is nu juist ontworpen voor snel bewegende beelden. Bovendien wordt de computer voor meer gebruikt dan office, gamen, en snellere beelden dan bij gamen krijg je niet.

Citaat:
En dat brengt me weer bij het volgende punt waaraan ik me bij LCD tv's zwaar stoor: Snel bewegende beelden. Ook hier is mijn huidige CRT vele malen beter in.
Dit is allemaal zo achterhaald, inderdaad heel wat jaar geleden waren LCD schermen niet goed in het weergeven van zeer snel bewegende beelden. Tegenwoordig zijn er al schermen met een 1ms reactietijd waardoor dit echt niet meer van toepassing is.