Los bericht bekijken
  #7  
Oud 1 april 2008, 10:14
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Outsider Bekijk bericht
Een service verplaatsen naar een andere TS heeft wel als gevolg dat het risisco aanwezig is dat deze uit de favorietenlijst valt.
Als de Service ID gelijk blijft is er volgens mij geen gevaar voor de favorietenlijst. Dat veel kabelbedrijven die ID's nummeren op basis van de Transport Stream waarin ze zijn opgenomen kan ik niets aan doen. Gelukkig zien we nu bij Zesko/Ziggo dat ze dat verband aan het loslaten zijn al hangen ze nog steeds een bepaalde betekenis aan die Service ID's.

Citaat:
Het zou ook nog zo kunnen zijn dat er dan weer te weinig ruimte is voor toekomstige uitbreidingen. Een netwerk waar om de haverklap zenders van hot naar her springen is ook vervelend, dat zie ik wel op de satelliet).
Een probleem dat je eeuwig zal blijven houden. Van tijd tot tijd zal er weer een Transport Stream bij moeten of ze moeten kanalen schrappen. Het is nu eenmaal een dynamische wereld.

Citaat:
Een transrate-rate (...) aanpassen lijkt mij minder ingrijpend dan een kanaal verplaatsen met alle PSI/SI wijzigingen vandien (zeker als ik jouw diverse posts zie met restpunten die soms in een TS achterblijven), maar dat zal wel per mux verschillen denk ik.
Dus om het voor het bedienend personeel zo eenvoudig mogelijk te maken moet er maar voor het beperken van bitrates gekozen worden want dan is de kans op menselijke fouten kleiner. Dit is hun vakgebied en ik ga er vanuit dat ze over betere tools beschikken dan ik. Ook weten ze hopelijk wat ze aan het doen zijn, dus is het voor hen eenvoudig om te controleren of alles goed verlopen is na wijzigingen. Bij goede nacontrole van hun eigen werkzaamheden zou ik dergelijke fouten niet eens mogen constateren.

Over het algemeen wordt er eerst getest met een nieuw kanaal voordat deze beschikbaar gemaakt wordt aan klanten. Er is dan toch wel redelijk in te schatten welke bitrate het kanaal gebruikt en of een nieuw kanaal gaat passen binnen een Transport Stream. Een voorbeeld hiervan is FanTV. In januari is hiermee uitgebreid getest en toen was al duidelijk dat FanTV te veel is voor deze Transport Stream. Gevolg: Destijds veel pogingen om de boel stabiel te krijgen met het beperken van bitrates. Gisterenavond is FanTV daadwerkelijk live gegaan en uiteraard neemt FanTV nog steeds te veel ruimte in beslag waardoor de vrije ruimte voor het opvangen van bitrate pieken weer gevaarlijk klein is geworden. Alle bitrate beperkingsinstellingen van de testen in januari zijn niet overgenomen, dus kunnen we er op wachten dat we nog een keer deze procedure kunnen doorlopen. Als resultaat van die testen in januari had Casema echter ook kunnen besluiten om FanTV bij voorbaat al te verhuizen naar een andere Transport Stream waar wat meer ruimte was voor dit kanaal. Klanten zouden dan geen last hebben gehad van eventuele favorietenlijst problemen.