Los bericht bekijken
  #37  
Oud 1 april 2008, 08:20
kobus's schermafbeelding
kobus kobus is offline
Member
 
Geregistreerd: 31 maart 2008
Locatie: Thuis
Berichten: 40
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vincent Bekijk bericht
Sorry hoor, maar wat haalt iedereen dit soort achterhaalde onzin vandaan?
Tegenwoordig zijn LCD schermen prima in staat om 24bits kleurinformatie weer te geven. De vlakken waar jij het over hebt komen door MPEG compressie in het digitale signaal. Wat je analoog ziet komt wel degelijk door de tuner.
Een 8-bits lcd paneel is echt niet in staat om 24-bits kleurinformatie weer te geven. Ga je eerst nog maar eens wat meer verdiepen in de LCD techniek voordat je dit soort uitspraken doet.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vincent Bekijk bericht
Ga een keer naar iemand toe met een LCD of kom hier langs, en speel van een bron met weinig compressie, zoals een DVD of direct vanaf je pc, en ga dan nog eens vlakken zoeken
Ik heb genoeg LCD tv's bekeken, maar ik heb er nog geen gevonden die hier geen last van had. Dit is een van de redenen dat ik heb besloten voorlopig nog geen LCD te kopen.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vincent Bekijk bericht
In dit topic wordt er veel over gesproken dat de kwaliteit van LCD niet goed zou zijn en het aan de tv zou liggen, en daar ben ik het absoluut niet mee eens. Hoeveel procent van de mensen die deze berichten getikt hebben zullen dit achter een LCD monitor gedaan hebben? Ik denk een heel groot deel.
De LCD-techniek werd dan ook ontworpen voor statische beelden en niet voor bewegende beelden. En laat de gemiddelde pc nou toevallig heel goed zijn in het weergeven van stilstaande beelden.
En dat brengt me weer bij het volgende punt waaraan ik me bij LCD tv's zwaar stoor: Snel bewegende beelden. Ook hier is mijn huidige CRT vele malen beter in.

Laatst gewijzigd door kobus; 1 april 2008 om 08:44