Los bericht bekijken
  #6  
Oud 1 april 2008, 00:35
Vincent's schermafbeelding
Vincent Vincent is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 oktober 2004
Locatie: Oosthuizen / Multikabel
Ziggo Internet: X-tra icm Telefonie / Motorola SBV5121E
DTV: Samsung DCB-P850R / Samsung DCB-9401R
Berichten: 140
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Outsider Bekijk bericht
@Vincent: als er te weinig in een TS staat is het niet goed, als er teveel instaat is het ook niet goed. Make up your mind.
Ik weet niet wat je hier mee wilt zeggen, maar deze opmerking bevalt me eigenlijk niet. We hebben het hier over twee verschillende dingen:

1. Casema beperkt de bandbreedte van de verschillende kanalen.
2. Ze stopten vroeger teveel in een TS.

Dat casema de bandbreedte beperkt voor verschillende kanalen wil niet automatisch zeggen dat hiermee sommige transportstromen niet vol zijn. Beide punten zijn losse 'problemen' met allebei een eigen uitwerking. Bij punt 1 zal bij de betreffende kanalen de kwaliteit afnemen en zie je allerlei vlekken etc in beeld. Bij punt 2 haperen kanalen af en toe of valt het beeld weg etc.

Er is ook nog zoiets als een gulden middenweg, je zegt het zelf al in je opmerking TE weinig en TE veel. Met een beetje beter indelen zou je wellicht tot betere kwaliteit van de kanalen kunnen komen zonder dat dit sommige transportstromen 'verstopt'

Om maar even een aloude helpdesk vergelijking uit de kast te halen. Als je met je auto op de snelweg rijdt kun je je gewoon aan de juiste snelheid houden. Maar je kunt ook te snel of te langzaam rijden, beide is vervelend voor overige weggebruikers en beide heeft zijn eigen nadelige gevolgen.

Citaat:
Misschien wordt het tijd om gewoon tv te gaan kijken, ipv de hele dag naar de grafieken.
Dit ben ik met je eens.

Citaat:
Een netwerk waar om de haverklap zenders van hot naar her springen is ook vervelend, dat zie ik wel op de satelliet).
Je moest eens weten wat wij allemaal al meegemaakt hebben bij Multikabel.

Citaat:
Verder vind ik deze soort grafieken (en dan zeker met bijbehorende opmerkingen) altijd redelijk komisch. Net of een verschil van 0,8 meg op een service van 8,2 meg zichtbaar is zonder analyser
Is ook wel waar, maar je moest eens weten hoe hard er altijd geschreeuw is 'wij doen niets aan de bandbreedte van de kanalen' etc.
Ik zit er verder ook niet mee dat de bandbreedte beperkt wordt, maar ik durf te wedden dat ze nu op de helpdesk nogsteeds roepen dat de kanalen direct zonder enige bewerking doorgestuurd worden.

Dit was je wisselgeld

Laatst gewijzigd door Vincent; 1 april 2008 om 00:47