Los bericht bekijken
  #36  
Oud 31 maart 2008, 23:59
Vincent's schermafbeelding
Vincent Vincent is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 oktober 2004
Locatie: Oosthuizen / Multikabel
Ziggo Internet: X-tra icm Telefonie / Motorola SBV5121E
DTV: Samsung DCB-P850R / Samsung DCB-9401R
Berichten: 140
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door martin1 Bekijk bericht
Anders zou je weten dat op 1,5 a 2,5 meter afstand van je CRT je helemaal niet een oneffenheid, sneeuw of pixel in beeld ziet !
Klopt. Maar dat zie ik bij mijn LCD ook niet, bij een goed bronsignaal. Mensen vergeten ook vaak dat de huidige LCD schermen allemaal een stuk groter zijn (in beeldoppervlak) dan CRT schermen. En het bronsignaal blijft dezelfde resolutie houden.

Waarvan ik tegenstanders (of geen voorstanders) van LCD probeer te overtuigen, is dat de LCD schermen wel degelijk van betere kwaliteit zijn dan een CRT televisie. Maar dat het bronsignaal wat op dit moment geleverd wordt eigenlijk onvoldoende is voor de huidige generatie televisies.

Of dat 'brakke' signaal er dan beter uit ziet op LCD of CRT is natuurlijk persoonlijk. Ik vind LCD vele malen rustiger kijken dan een CRT en ten alle tijden mooier. Dat je op een CRT niet ziet dat een oude amerikaanse serie van slechte kwaliteit is, of dat de compressie te hoog is (/er teveel afgeknepen wordt bij casema) is dit nu juist een teken dat de CRT van betere of slechtere kwaliteit is? Ik vind het eerste.

Maar afgezien van het standaard naar kabeltv kijken kun je een TV ook gebruiken voor het kijken naar DVD, Blu-ray, HDDVD, of VGA vanaf je pc. En op al die vlakken is het beeld van een gemiddelde LCD gewoon beter dan welke CRT dan ook.

In dit topic wordt er veel over gesproken dat de kwaliteit van LCD niet goed zou zijn en het aan de tv zou liggen, en daar ben ik het absoluut niet mee eens. Hoeveel procent van de mensen die deze berichten getikt hebben zullen dit achter een LCD monitor gedaan hebben? Ik denk een heel groot deel.

Maar uiteindelijk hebben we nu met zn allen een discussie over wat mooier is, en gelukkig is dat voor iedereen persoonlijke en anders. Dus eens worden zullen we het nooit