Los bericht bekijken
  #5  
Oud 31 maart 2008, 23:00
Outsider's schermafbeelding
Outsider Outsider is offline
Member
 
Geregistreerd: 31 maart 2008
Locatie: *
DTV: VOD only
Berichten: 42
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Dan lezen jij en ik dat verschillend. Een "recommendation" is een aanbeveling en een "application" is een toepassing.
Daar zullen we het dan denk ik over oneens blijven.
Als je een nadere verwijzing naar het document kan geven, dan wil ik mij daar echter best wel in verdiepen voor deze discussie.

Citaat:
Daarom stellen ze volgens mij ook dat de stream een voorgedefinieerde pass-through bandbreedte krijgt. Voor constante bitrate kanalen is die bekend.
Als ik je goed begrijp dan ga je ervanuit dat je alle CBR bitrates optelt, en deze minimaal reserveerd als passthrough bandbreedte?
Ik vraag me af of je dit wel zou zou kunnen instellen.
Als je dan een bijvoorbeeld slechts 1 VBR service hebt, dan zet je deze alleen op rate limited?
Dan zou ik toch eerder alle services statmuxen, waardoor je klappen met de hele TS opvangt, in plaats van dat je de VBR doodknijpt.
Dat gedurende dit proces de mux dan meteen de overbodige data eruit perst met als gevolg dat alle services iets in bitrate naar beneden gaan is dan misschien meer een 'unfortunate side-effect'.

Citaat:
Ik neem aan dat de kabelbedrijven op de hoogte worden gehouden door de signaal leveranciers van wijzigingen.
Ik help het je hopen. Hoeveel invloed zou Zesko hebben op bijvoorbeeld de diverse turkse zenders? Ik vraag het mij af. Bovendien is voorkomen beter dan genezen vind ik.
Mijn ervaring bij een non-Zesko kabelboer (niet Canal Digitaal overigens) is toch weleens anders.

Citaat:
Dat zie je ook terug als er problemen optreden na kanalen wijzigingen waarbij een Transport Stream eigenlijk te vol komt te zitten. In plaats van ruimte te creëeren door de kanalen verdeling over de Transport Streams aan te passen kiest Casema er dan voor om een hogere bitrate beperkingsinstelling te kiezen in de hoop dat het probleem dan is opgelost.
Een service verplaatsen naar een andere TS heeft wel als gevolg dat het risisco aanwezig is dat deze uit de favorietenlijst valt. Het zou ook nog zo kunnen zijn dat er dan weer te weinig ruimte is voor toekomstige uitbreidingen. Een netwerk waar om de haverklap zenders van hot naar her springen is ook vervelend, dat zie ik wel op de satelliet).
Een transrate-rate (...) aanpassen lijkt mij minder ingrijpend dan een kanaal verplaatsen met alle PSI/SI wijzigingen vandien (zeker als ik jouw diverse posts zie met restpunten die soms in een TS achterblijven), maar dat zal wel per mux verschillen denk ik.
__________________
-- There are no stupid questions, but there are a LOT of inquisitive idiots. --