Los bericht bekijken
  #4  
Oud 31 maart 2008, 22:30
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Outsider Bekijk bericht
@Archie: in die vet gedrukte opmerking van Cisco kan je natuurlijk ook gewoon lezen dat ze hiermee bedoelen dat als je geen behoefte hebt aan transraten , je de betreffende service op passthrough zet (applications != services).
Dit is wat anders dan erin lezen dat passthrough de aangeraden instelling is voor CBR services (in mijn optiek dan, jij mag dit best anders zien).
Dan lezen jij en ik dat verschillend. Een "recommendation" is een aanbeveling en een "application" is een toepassing.

Citaat:
Je kan transraten ook zien als een verzekeringspolis, waarmee voorkomen wordt dat een service die in bitrate ineens onaangekondigd omhoog gaat de volledige TS om zeep helpt.
Daarom stellen ze volgens mij ook dat de stream een voorgedefinieerde pass-through bandbreedte krijgt. Voor constante bitrate kanalen is die bekend.

Citaat:
Iets wat vandaag 4 meg is, hoeft dat morgen niet meer te zijn...
Ik neem aan dat de kabelbedrijven op de hoogte worden gehouden door de signaal leveranciers van wijzigingen.

Citaat:
Nog afgezien van TS'en waar de meeste services VBR zijn.
Veel wel, maar niet alles. Het gaat hier in dit topic in principe over de constate bitrate kanalen voor zover ik dat goed heb kunnen inschatten met de hobby tools die ik ter beschikking heb. Voor kanalen met een variabele bit rate zou het transraten eventueel gebruikt kunnen worden als "verzekeringspolis" mits de instelling op "VeryHigh" gezet wordt. Uit bovenstaande overzichtje blijkt wel dat het transraten bij Casema voornamelijk als middel wordt gebruikt om zoveel mogelijk kanalen in een Transport Stream te kunnen proppen omdat er hogere instellingen worden gebruikt dan een "verzekeringspolis" instelling zoals "VeryHigh". Dat zie je ook terug als er problemen optreden na kanalen wijzigingen waarbij een Transport Stream eigenlijk te vol komt te zitten. In plaats van ruimte te creŽeren door de kanalen verdeling over de Transport Streams aan te passen kiest Casema er dan voor om een hogere bitrate beperkingsinstelling te kiezen in de hoop dat het probleem dan is opgelost.