Los bericht bekijken
  #11  
Oud 31 maart 2008, 11:05
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Ja, kwaliteit is fors minder, maar sorry, als je wel kwaliteit wil maar er niet voor wil betalen heb ik daar nog even minder sympathie voor ;-)

Valt me altijd wel op dat mensen wel altijd voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, kwaliteit kost nu eenmaal geld en kabeltarieven zijn in NL relatief laag als je ze vergelijkt met andere landen.
Concurrentie op prijs op de kabel zal denk ik ook bij meer concurrentie niet zo zeer op prijs van het basispakket zijn: de infrastructuur zal toch betaald moeten worden en de slag met Digitenne win je hier toch niet.
Jij maakt er nu een concurrentie verhaal van op basis van prijs/kwaliteit, maar ik doelde op concurrentie op basis van content. Nu zie je nog wel eens digitale kanalen verdwijnen of niet verschijnen omdat ze commercieel niet interessant zijn voor de kabelbedrijven vanwege de doorgifte kosten. Ze plaatsen dan liever kanalen die niets kosten of zelfs willen betalen voor doorgifte. Het verhaal dat dan altijd snel door de kabelbedrijven wordt opgehangen is dat eigen onderzoek heeft uitgewezen dat klanten niet of nauwelijks interesse hadden in de kanalen die zijn verdwenen.

Mijn stelling is dat wanneer er meerdere aanbieders zouden zijn waaruit de klanten kunnen kiezen met nagenoeg dezelfde content dat de kabelbedrijven dan veel zorgvuldiger zullen worden met wijzigingen in het kanalen aanbod. De kwaliteit van de kanalen zal dan een veel grotere rol spelen dan de kwantiteit van het aantal kanalen.