Los bericht bekijken
  #28  
Oud 31 maart 2008, 09:01
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bordewolf Bekijk bericht
€ 800,= is voor de meeste mensen nog meer dan een half jaarsalaris. Veel mensen bezinnen eer ze beginnen!! Ik weet niet wat jij te besteden hebt per maand, maarik vraag me af of je uberhapt weet waar het modale inkomen nu zit!!
Ik ontken zeker niet dat 800 euro veel geld is. En ik begrijp heel goed dat veel mensen niet de keuze hebben een TV te vervangen die het nog doet.
Wat ik alleen ook zie is dat als ik door de gemiddelde 'arbeiderswijk' heen loop de gemiddelde LCD dichtheid stukken hoger is dan in een yuppenwijk. En in die 'arbeiderswijk' zie ik ook steeds vaker belachelijk grote schermen in belachelijk kleine woonkamers (zeker nog nooit van optimale kijkafstand/beeldscherm grootte gehoord). In de Mediamarkten zijn de LCDs niet aan te slepen, bij oa Wehkamp worden ze bij bosjes op krediet gekocht.
Kortom: ik heb wel eens het idee dat mensen liever niet eten dan zonder nieuwe TV te zitten. OK, overdrijf wellicht wat, maar ik bespeur voor zover ik kan zien toch een aardige correlatie tussen hoe lager het inkomen hoe groter het scherm.

Dat het die mensen meestal ook niet om de beeldkwaliteit te doen is, blijkt uit het feit dat veel van die mensen wel een 50 inch kopen maar dan van een merk waar mijn tenen krom van gaan staan en je dus zeker weet dat een CRT van duizend euro goedkoper beter beeld heeft.

Kortom: mijn volstrekt onwetenschappelijke observaties geven aan dat het nog wel eens mee kan vallen met die HDTV acceptatie. Mensen vallen toch kennelijk net zo snel voor de Full HD mythe als ze doen voor zo veel mogelijk megapixels in de camera.

Ondertussen ben ik erg tevreden met mijn LCD scherm, zeker met HD bronnen (BluRay en internetdownloads in HD zijn fantastisch!) en kan ik niet wachten op alle NL zenders in HD. Vergeet niet: alle US series en films zijn al in HD beschikbaar, dus er is al aardig wat HD content zonder dat ook maar een enkel programma in NL zelf in HD gemaakt wordt.
Ben persoonlijk ook best bereid hier voor te betalen. Vergeet niet dat als je naar de US en het VK kijkt wij in Nederland erg weinig betalen voor de kabel. Bedragen van 40 euro per maand zijn in het buitenland niet ongewoon voor digitale TV plus HDTV en dan nog exclusief de paychannels.