Los bericht bekijken
  #20  
Oud 30 maart 2008, 16:32
martin1's schermafbeelding
martin1 martin1 is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Caiw gebied
DTV: 1x Humax 5200 ,2x Humax 9200 PVR met 1 Terrabyte geheugen , Samsung 9401r
Berichten: 72
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vincent Bekijk bericht
Waar baseer je deze mening op? Van horen zeggen? Of heb je zelf bij verschillende mensen thuis gekeken?

Wat mij wel opvalt is dat heel veel (vooral buitenlandse) uitzendingen in zeer brakke kwaliteit opgenomen zijn. Met een CRT tvtje zie je dat niet, maar wanneer je zo een uitzending op een goede LCD tv bekijkt is dat wel duidelijk te zien. Tevens zie je storingen in het analoge beeld sneller op een LCD tv dan op een CRT tv. Maar dit is dus allemaal niet omdat een LCD tv slecht is, maar omdat de kwaliteit van een CRT tv niet voldoende is om dit soort kleine 'storingen' zichtbaar te maken.

En natuurlijk heb je ook minder goede LCD tv's, maar daar betaal je dan ook minder voor. Net als dat je minder goede CRT tv's hebt.

Ik heb hier 2 LCD tv's beide met een digitale ontvanger en ik nodig je van harte uit om je CRT tv naast mijn LCD tv te komen zetten om de kwaliteit te vergelijken

Ik heb ondertussen alle computer monitoren LCD en alle tv's LCD en ik wil nooit meer terug naar de (ruim 80 jaar oude) CRT techniek. Nooit meer vierkante ogen
Hier ben ik het totaal niet mee eens.

Als je de allerbeste Bang en Olufsen /Loewe Lcd televisie naast de allerlaatste en beste B&O/ Loewe Crt zet zal je zien dat de Crt werkelijk nog steeds superieur is in (digitale) beeldkwaliteit.

Vooral als je dichterbij je televisie zit zie je constant een soort 'sneeuwerigheid' door een Lcd scherm ongeacht de prijsklasse.

De techniek van Crt is inderdaad 80 jaar oud maar ook wel 80 jaar doorontwikkeld.
De lcd heeft nog even te gaan voordat die beeldkwaliteit geevenaard kan worden laat staan overtroffen.

Mijn Loewe Mimo crt is inderdaad groot en log en is niet geschikt voor Hd (HD is er toch amper nog) maar voor de rest is hij getest superieur in beeldkwaliteit aan een scherm van 4 , 5 of 7 duizend euro.

Inderdaad voor vaak een prikkie kun je prima Crt's op Marktplaats vinden.
Mensen willen graag een platte, Hd Lcd en doen hun Crt de deur uit terwijl die nog in prima staat is.
Maar het tweedehands aanbod slinkt ook snel.
Bij een Loewe kun je in het service menu het aantal branduren aflezen van de beeldbuis en zo weet je wat de werkelijke leeftijd van de televisie is.

Laatst gewijzigd door martin1; 30 maart 2008 om 18:48