Los bericht bekijken
  #5  
Oud 30 maart 2008, 16:10
martin1's schermafbeelding
martin1 martin1 is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Caiw gebied
DTV: 1x Humax 5200 ,2x Humax 9200 PVR met 1 Terrabyte geheugen , Samsung 9401r
Berichten: 72
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht

Als echter de forumleden een doorsnede zijn van de Nederlandse samenleving dan blijkt keer op keer na kanalen wijzigingen dat de kabelbedrijven helemaal niet zo goed op de hoogte zijn van de gemiddelde smaak van haar klanten. Zie dit het TV Home forum voor voorbeelden van dergelijke discussies en ook op het Chelloo Forum voor UPC zie je bijvoorbeeld ook ellenlange discussies over het verdwijnen van VH-1 Classic en andere kanalen wijzigingen.

Zolang er echter geen echte concurrentie is voor de kabelbedrijven kunnen ze in commerciele belangen voor de belangen van de klanten laten gaan omdat er in de praktijk toch nauwelijks iemand wegloopt als er een populair kanaal wordt verwijderd.

Ten eerste zijn forumleden juist GEEN doorsnede van de Nederlandse (tv kijkende) samenleving.

Je kan je voorstellen dat tv kijkers die de veranderingen geen probleem vinden of zelfs goed vinden niet naar een van de diverse fora surfen om hun genoegen daar over kenbaar te maken.
De kijkers die wel ontevreden zijn of kritischer ingesteld wbt digitale telvisie zullen eerder geneigd zijn hun ongenoegen via een forum te uiten.

Programmaraden afschaffen is een prima idee wat mij betreft.
Sinds de invoering van de digitale televisie is het zenderaanbod alleen maar toegenomen en blijft toenemen.
Dat kunnen we gerust aan Ziggo en anderen over laten.

Concurrentie (lees keuze van kabelaar) is wel gewenst maar dan om de reden dat concurrentie in principe elke markt beter maakt voor de consument.

(Als er tenminste geen prijsafspraken gemaakt worden !!)