Los bericht bekijken
  #4  
Oud 30 maart 2008, 13:20
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Angelo Bekijk bericht
Dus of je programmaraden ook hiervoor wil instellen of dat je via consumentenpanels je werk wil doen, je moet er in ieder geval voor zorgen dat er meer openheid komt.
Ik sluit me hierbij aan. Waar het mij om ging met dit artikel is dat de kabelbedrijven in feite geen enkele georganiseerde inbreng van buiten af in hun content beleid willen hebben. Als je even op het Internet zoekt naar vergelijkbare artikelen dan zie je telkens een soortgelijke reactie van de kabelbedrijven waarbij men dan aanhaalt dat er allerlei klantenonderzoeken hebben plaatsgevonden en ze prima weten wat de klanten willen. Dergelijke onderzoeken en resultaten worden echter nooit gepubliceerd, dus in feite kunnen de kabelbedrijven doen wat ze maar willen.

Als echter de forumleden een doorsnede zijn van de Nederlandse samenleving dan blijkt keer op keer na kanalen wijzigingen dat de kabelbedrijven helemaal niet zo goed op de hoogte zijn van de gemiddelde smaak van haar klanten. Zie dit het TV Home forum voor voorbeelden van dergelijke discussies en ook op het Chelloo Forum voor UPC zie je bijvoorbeeld ook ellenlange discussies over het verdwijnen van VH-1 Classic en andere kanalen wijzigingen.

Zolang er echter geen echte concurrentie is voor de kabelbedrijven kunnen ze in commerciele belangen voor de belangen van de klanten laten gaan omdat er in de praktijk toch nauwelijks iemand wegloopt als er een populair kanaal wordt verwijderd.