Los bericht bekijken
  #1  
Oud 29 maart 2008, 18:30
Jansen!'s schermafbeelding
Jansen! Jansen! is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Appelscha
Ziggo Internet: Connect & Play Complete
DTV: Horizon Box, Horizon Box Extra, Humax 5050C
Berichten: 148
Standaard Verschillen tussen kabeldecoders

We hebben al enige tijd twee Digi1 (@Home) kabeldecoders. Eén voor een JVC 32" 100 Hz lcd en de ander voor een Panasonic 42" plasma en ik vind het beeld eigenlijk bij beide schermen niet meer dan acceptabel.
't Is niet slecht, maar echt scherp is het niet. Via een hd-dvd speler is het beeld echter wel bijzonder mooi, haarscherp en vooral bij de plasma indrukwekkend.
Vorige week kom ik bij m'n ouders die net een Panasonic 32" hd-ready lcd-tv (qua specificaties bijna identiek aan mijn JVC) hebben gekocht in combinatie met een Samsung decoder en ik moest er even bij gaan zitten.
Een veel scherper beeld! Bij alle zenders. En dat met de standaard "dropveter" scartkabel.
Ondanks dat alle winkeliers me hebben bezworen dat er geen verschil in beeldkwaliteit tussen de diverse decoders is, heb ik toch het gevoel dat dit wel degelijk het geval is.

Hebben julie hier een verklaring voor? Alle apparaten hebben overigens afgeschermde Hirschmann bekabeling en hoogwaardige scartkabels. Signaalsterkte is bij beide decoders 100%, signaalkwaliteit 82%. Ruim voldoende voor een uitstekende signaalverwerking lijkt me.

Er wordt op beide schermen de geadviseerde scart-ingang gebruikt: scart 1.
Bij de menu's van mijn tv's heb ik allerlei instellingen uitgeprobeerd: wel/geen mpeg-ruisonderdrukking, wel/geen automatische kleurbalans, beeldscherpte aanpassen, etc. zonder bevredigend resultaat.
Uitschakelen van bovengenoemde filters geeft nog het "beste" resultaat.
Ik denk soms dat ik naar een analoog signaal kijk. Vooral veel ruis (altijd rond logo's), lichte onscherpte, etc.
Terugbrengen van de decoders naar de winkel is geen optie meer, omdat ze al een paar maanden in gebruik zijn.
Natuurlijk kan ik een andere decoder aanschaffen, maar wie garandeert me dat het dan wel goed is? Bovendien groeit het geld me bepaald niet op m'n rug.

Kortom: ik baal behoorlijk, vooral omdat ik weet dat het wel goed kan. Een (hd-)dvd kijk ik met plezier, maar tv is niet echt meer aan me besteed. Het analoge beeld op m'n 37 cm crt vind ik beter.