Los bericht bekijken
  #12  
Oud 29 maart 2008, 11:40
Vincent's schermafbeelding
Vincent Vincent is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 oktober 2004
Locatie: Oosthuizen / Multikabel
Ziggo Internet: X-tra icm Telefonie / Motorola SBV5121E
DTV: Samsung DCB-P850R / Samsung DCB-9401R
Berichten: 140
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door twigger Bekijk bericht
Als de beeld kwaliteit van de LCD tv's goed is zie ik het nut er wel van in om een LCD tv te kopen. Maar blijkbaar is de beeldkwaliteit nog niet optimaal bij LCD tv's.
Waar baseer je deze mening op? Van horen zeggen? Of heb je zelf bij verschillende mensen thuis gekeken?

Als je de kwaliteit van een LCD tv wil zien moet je iniedergeval niet de mediamarkt in lopen. Daar zitten vaak 30 tv's met 10 splitters op dezelfde signaalbron aangesloten. Bij de 5e splitter en dus 15e tv begint het bron signaal al flink in kwaliteit af te nemen.

Wat mij wel opvalt is dat heel veel (vooral buitenlandse) uitzendingen in zeer brakke kwaliteit opgenomen zijn. Met een CRT tvtje zie je dat niet, maar wanneer je zo een uitzending op een goede LCD tv bekijkt is dat wel duidelijk te zien. Tevens zie je storingen in het analoge beeld sneller op een LCD tv dan op een CRT tv. Maar dit is dus allemaal niet omdat een LCD tv slecht is, maar omdat de kwaliteit van een CRT tv niet voldoende is om dit soort kleine 'storingen' zichtbaar te maken.

En natuurlijk heb je ook minder goede LCD tv's, maar daar betaal je dan ook minder voor. Net als dat je minder goede CRT tv's hebt.

Ik heb hier 2 LCD tv's beide met een digitale ontvanger en ik nodig je van harte uit om je CRT tv naast mijn LCD tv te komen zetten om de kwaliteit te vergelijken

Ik heb ondertussen alle computer monitoren LCD en alle tv's LCD en ik wil nooit meer terug naar de (ruim 80 jaar oude) CRT techniek. Nooit meer vierkante ogen